ESPORTS

L’OAR Gràcia fa els deures i manté les seves opcions intactes

Ugo, OAR-Banyoles

Supera el H. Banyoles amb solvencia (37-30) i aprofita l’ensopegada del líder La Roca per escurçar diferències

Una acció d'atac d'Ugo Aitsahalia davant el Banyoles / Èric Altimis (CEDIDA)

Aquesta vegada l’OAR Gràcia no va fallar i va acabar amb la malastrugança de les temporades anteriors contra el Banyoles (37-30). Dos punts més al sac que el mantenen en la zona alta d’on s’han despenjat lleugerament el Sant Esteve Palautordera i el Sant Joan Despí. La tercera derrota consecutiva, a casa, del líder La Roca permet que s’escurci a només tres punts el seu avantatge i que s’obri el ventall de possibilitats als seus immediats perseguidors, dels quals Sant Cugat, Salle Montcada i Gràcia tenen encara un partit pendent.

La victòria gracienca enfront del Banyoles va ser solvent, però l’equip de Cesc Borrell va haver d’escarrassar-se per aconseguir-la. Tres factors hi van contribuir poderosament: la motivació amb què els jugadors van afrontar el compromís per no tornar a ensopegar en la mateixa pedra; la intensitat, obligada, per equiparar o superar l’habitual vigor dels banyolins, i per últim l’alta eficàcia anotadora, tres gols per sobre de la seva mitjana per partit.

No menys transcendència va tenir el parcial inicial. En els deu primers minuts, la defensa i l’atac dels verd-i-blancs van fregar la perfecció, van permetre l’obtenció de l’espectacular 9-1 i, sobretot, d’una bona protecció per amortir la reacció d’un rival que sens dubte havia de despertar. De mica en mica les forces es van igualar, el Banyoles trobà més encert i amenaçà (13-10) i el partit gastà la primera meitat amb 5 minuts trepidants per banda i banda, amb gol de tancament de Bernat Correro en el darrer segon (19-14 al descans).

Lisard Cabarroques des de l’extrem esquerre i Andreu Vidal amb les canonades des de la primera línia van mantenir viva la flama del Banyoles a la represa (23-20). El Gràcia, que malbaratà unes quantes ocasions per obrir marge, tornà a recórrer a la fermesa defensiva i a les aturades de Joan Leon per treure’s de sobre la incomoditat del rival, sobretot quan ja no li va poder seguir el ritme perquè la majoria de les possessions locals van culminar en gol. El 33-25, ara sí, deixà una estoneta perquè els graciencs assaborissin el triomf.

Comentaris
To Top