EDITORIAL

El llarg camí fins al caixer

En aquests temps de digitalització i en l’àmbit tecnològic, els bancs i els seus clients s’han hagut d’adaptar a un nou escenari menys presencial i més telemàtic. Aquest procés ha estat condicionat per la pandèmia, evidentment, però també pels canvis socials i econòmics de la darrera dècada.

A les pàgines 4 i 5 d’aquesta edició analitzem la important reducció d’oficines bancàries i caixers en els darrers anys. Segons les dades facilitades per l’Ajuntament de Sabadell, actualment hi ha 56 sucursals a la ciutat. Un 30% menys que fa dos anys. El tancament progressiu s’ha accelerat, doncs, després de la Covid. Això implica que, en alguns barris de Sabadell, es necessiti pràcticament una hora per anar a fer una gestió presencial al banc, una situació que anys enrere no passava.

Sobre aquesta qüestió, cal fer-ne una lectura global, des de tots els punts de vista: d’una banda, és lògic que la banca s’adapti a la nova realitat i busqui mecanismes per tenir un negoci més rendible. Així mateix, creiem que en tot aquest procés s’ha de tenir molt en compte la bretxa digital. Cal posar facilitats i donar recursos a la gent gran, els més afectats per aquest fenomen.

Comentaris
To Top