Ciutat

Anuncien la creació d’una plataforma per aturar el projecte SurfCity

L’anunci del projecte SurfCity, que s’ha de traduir amb la construcció d’un equipament a la llera del riu Ripoll, ja té els primers detractors. Diverses entitats ecologistes i partits polítics demanen aturar la construcció d’una piscina d’onades artificials per a la pràctica del surf.

Acte contra el projecte SurfCity / D.S.

Acte contra el projecte SurfCity / D.S.

Organitzada per l’entitat ecologista Adenc i el Moviment Veïnal del Sud, més d’un centenar de persones, entre les quals hi ha diversos portaveus de grups polítics amb representació al consistori –ERC i Crida–, entitats –Massa Crítica–, membres d’associacions de veïns  –que tot i assistir-hi, aquest divendres han mostrat el seu suport al projecte, com és el cas de Nostra Llar i Sol i Padrís–i persones a títol individual, han ajuntat forces a l’Espai Àgora per crear una plataforma que serveixi per aturar un projecte que “ha sortit com un bolet davant una situació d’oportunitat que ha de comportar un debat amb la ciutadania”, ha demanat Joan Carles Sallas, president d’Adenc.

Entre les diverses opinions dels presents a la trobada, s’ha criticat, en repetides ocasions, l’impacte ambiental i econòmic que podria acabar tenint a la ciutat: “L’espai verd del Ripoll no s’ha recuperat bé i aquests barris ja tenen problemes estructurals. Si hi posem aquesta piscina, hi haurà una afectació negativa en el trànsit i la mobilitat, a més de la contaminació que es generarà. Amb aquests preus, vindrà gent esporàdica i no el veïnat”, ha denunciat Noemí Zafra, membre del col·lectiu Moviment Veïnal del Sud.

En la mateixa línia s’ha expressat Pau Avellaneda, impulsor de la Plataforma d’Entitats per un Urbanisme Sostenible de Sabadell (PEUS), en afirmar que “la ciutat no necessita aquest tipus de projectes. Els recursos municipals s’han de dedicar a altres projectes que serveixin a la gent de la ciutat. Estem aquí per defensar que no s’acabi construint”, ha defensat.

Gabriel Fernàndez i Nani Valero

Entre les diverses intervencions del centenar llarg d’assistents, Gabriel Fernàndez (ERC) i Nani Valero (Crida) també han carregat contra el projecte SurfCity. El portaveu dels republicans ha allargat la mà a tots aquells que vulguin “parar aquesta bogeria” davant “una sèrie de barbaritats que estan passant”, mentre assegurava que “aquest és el projecte de l’oportunitat i no el projecte de ciutat. Volem apropar el verd a la ciutat i no el ciment al verd. Hi haurà set regidors que no donaran suport a aquest projecte”.

Per la seva part, la portaveu de la Crida, Nani Valero, ha afegit que “les inversions municipals han d’anar encaminades a millorar la vida col·lectiva de la ciutadania. La iniciativa social i municipal ha de prevaldre davant la privada”

Reunió amb l’alcaldessa, Marta Farrés

Entre les diverses accions que la plataforma –pendent, encara, d’escollir el nom– vol dur a terme és d’engegar una campanya de sensibilització a tota la ciutat per donar a conèixer els diversos impactes que podria tenir la creació del SurfCity. Paral·lelament, representants d’Adenc i Moviment Veïnal del Sud es reuniran el pròxim 15 de març amb l’alcaldessa, Marta Farrés, per “saber quins seran els passos administratius que pensa fer”, ha detallat Sallas. La pròxima trobada de la plataforma serà el pròxim 24 de març, també a l’Espai Àgora.

Crítiques d’ecologistes i partits polítics al projecte de la piscina de surf de Sabadell

‘SurfCity’: construiran una piscina d’onades artificials a Sabadell

Comentaris
To Top