Diners

Les fundes de mòbil de la ‘start-up’ Allogio arriben a 15 països d’Europa

Pol Ros és el cofundador d’Allogio, una ‘start-up’ que va iniciar la seva activitat ara farà sis anys / LLUÍS FRANCO

Sabadell compta amb una start-up que dissenya, produeix i comercialitza fundes per a telèfons intel·ligents iPhone adaptades a les últimes tendències. Es tracta d’Allogio, que va ser fundada fa sis anys per dos joves emprenedors: Pol Ros i Óscar Subirana.

La companyia ha crescut a bon ritme i ja ven el seu producte a través de la seva pàgina web a més de 15 països. Espanya, Alemanya, França i Itàlia són els seus principals mercats. El 2019, Allogio va aconseguir entrar a Lanzadera, l’acceleradora de start-ups creada pel president de Mercadona, Juan Roig. Gràcies al programa, la start-up va obtenir una ronda d’inversió de 120.000 euros amb la qual va poder créixer més de pressa i vendre les seves fundes a diversos països d’Europa.

Imatge de fundes de mostra d’Allogio / LLUÍS FRANCO

Facturació mensual de 180.000 euros

De fet, l’empresa emergent va assolir una facturació mensual de més de 180.000 euros durant el 2020. L’any 2021, però, no ha aconseguit igualar aquestes xifres. El cofundador i director de tecnologia d’Allogio, Pol Ros, n’exposa els motius: “Quan va arribar la pandèmia vam tenir una allau de comandes. La gent no podia sortir de casa i era bon un moment per renovar-se la funda del mòbil. Ara que fem vida normal, ha baixat la demanda”.

No obstant això, Ros pronostica que el 2022 s’aproparan a la facturació del 2020. Per assolir-ho, engegaran una nova ronda de finançament, que esperen tancar abans de l’estiu.

Les fundes, amb dissenys personalitzables, tenen un cost d’entre 20 i 40 euros. El taller on es dissenyen està situat a Sabadell. Allogio té ara quatre treballadors, però la plantilla podria créixer en els pròxims mesos.

La ‘start-up’ dissenya les fundes personalitzades / LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top