Publicitat
Ciutat

Entitats de Sabadell veuen la piscina de surf amb bons ulls

SurfCity, la piscina per a surfistes que impulsa un grup d’inversors, ha generat debat a Sabadell. Els grups ecologistes, com l’Adenc, i l’esquerra independentista –ERC i Crida– volen aturar el projecte com sigui i ja han anunciat la creació d’una plataforma. A la ciutat, però, també han sorgit veus a favor. “Per què no?”, es pregunta Alícia Bosch, presidenta del Centre Metal·lúrgic de Sabadell i del CIESC. “Volem un aparcament on es facin botellons o generar activitat i l’entorn del riu més ordenat?”, ironitza. “No hem de caure en la desqualificació per se”, exposa Claudi Martí, president del Club Natació Sabadell (CNS).

El Diari s’ha posat en contacte amb entitats econòmiques, socials i esportives de la ciutat veuen la iniciativa amb bons ulls, com ja han expressat el Govern municipal, el PSC i Junts. Li veuen potencial per atraure nous visitants a través de l’esport i el lleure. Creuen que és una oportunitat per completar la Zona Esportiva de Sant Oleguer i reactivar l’àmbit del Ripoll amb activitat econòmica i llocs de treball. Fem un repàs als seus arguments.

/ D.S.

“No podem perdre inversions”

Una de les preocupacions dels empresaris és deixar enrere oportunitats de negoci. “No podem perdre inversions”, assegura Claudi Martí, del CNS. “Hem de ser atractius per fer arribar l’activitat econòmica. No podem estar en el ‘no’ a tot”, exposa la presidenta de l’Associació per l’Impuls de l’Àrea Ripoll, Rosvi Moix. És més, el president de la Cambra, Ramon Alberich, creu que l’arribada de SurfCity pot generar un efecte crida per a noves empreses. “Una cosa n’arrossegarà d’altres”, exposa, i demana “ser atrevits, proactius i positius”.

Què ens diuen les dades? Municipis propers a Sabadell aconsegueixen captar més inversions que la capital vallesana. En els últims cinc anys (2016-2021), el nombre d’empreses ha crescut un 3,4%, però ho ha fet per sota de Sant Cugat (+6,9%) i de Barcelona (+5,2%). En el sector serveis, Sabadell (+8%) també queda per darrere de Terrassa (+8,4%), segons l’INE.

“Atraurà milers d’esportistes”

El grup inversor de SurfCity afirma que l’equipament esportiu captarà 65.000 usuaris a l’any. Les entitats creuen que la nova disciplina consolidarà el “bon posicionament” de Sabadell en l’esport nacional, i hi veuen sinergies. “Serà un element clau per a la Zona Esportiva de Sant Oleguer, amb la Bassa, la Pista Coberta d’Atletisme i ara SurfCity”, explica Alícia Bosch (Centre Metal·lúrgic), que parla del “triangle de l’esport”.

“Si l’esport creix, el CNS creix”, afegeix Martí. “Serà una zona esportiva espectacular, amb milers de persones”, reivindica el president de la Joventut Atlètica de Sabadell (JAS), Josep Molins.

“És un projecte sostenible”

Els inversors asseguren que la piscina funcionarà amb un circuit d’aigua tancat i que utilitzaran energia verda. Els agents consultats confien en la paraula de l’Ajuntament sobre la compatibilitat mediambiental entre SurfCity i el Ripoll. “És un projecte sostenible… No es llançarà ni un gota d’aigua bruta. Si no, l’Agència Catalana de l’Aigua ho tancarà ipso facto”, assegura Moix, que coneix la normativa, ja que té una empresa a la llera del riu, Tints Moix. Molins, de la JAS, recorda que qualsevol construcció té una distància mínima de 70 metres respecte al riu. L’Associació de Veïns de Nostra Llar i Sol i Padrís també ha mostrat el seu suport al projecte.

La mobilitat i l’aparcament, per definir

L’Ajuntament de Sabadell ha presentat un projecte per crear una nova rotonda i un accés directe entre el carrer del Camí de Can Quadres i la carretera de Caldes, que serviria d’accés a SurfCity. Les entitats demanen fer un pas més en la mobilitat de l’àmbit del Ripoll. Entre les demandes, garantir l’aparcament i posar més transport públic. “Es podrien posar petits busos llançadora que siguin híbrids”, planteja Alícia Bosch, del Centre Metal·lúrgic.

SurfCity: construiran una piscina d’onades artificials a Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top