Ciutat

Obrir-se al Món, una entitat de Sabadell per a nens amb autisme, vol créixer a Catalunya

Una de les sales terapèutiques de l’entitat Obrir-se al Món, ubicada al barri de Cifuentes / cedida
Una de les sales terapèutiques de l’entitat Obrir-se al Món, ubicada al barri de Cifuentes / cedida

El gener de l’any 2010 s’inaugurava a Sabadell un espai pioner d’atenció a infants i joves amb autisme sever, Obrir-se al Món. La necessitat del Francesc Pellicer, pare d’un noi amb trastorn de l’espectre autista (TEA), va impulsar-lo a crear un espai terapèutic i extraescolar per a infants i joves que pateixen autisme en un grau greu.

Durant la seva història, l’entitat ha acollit un centenar de persones amb TEA de Sabadell i comarca i ara busca fons privats per garantir la seva tasca: “Volem continuar oferint el nostre servei a Sabadell, crear una llar inclusiva per persones autistes i també créixer a Catalunya”, explica el president de la fundació, Francesc Pellicer.

Celebren el seu 12è aniversari amb un llistat de reptes, però fan una crida a la solidaritat privada per fer-ho possible. En aquest sentit, l’entitat participarà en la 36a edició del Marathon des Sables per a visibilitzar els problemes dels nens i joves amb autisme i la de les seves famílies. I aquest proper dissabte 19 de març commemoraran el seu aniversari al local del carrer de Turina número 11.

Els quilòmetres que completaran els nou corredors –250 km per persona– es posaran a la venda (10 euros el quilòmetre) i els donatius es destinaran a les activitats de l’entitat. Entre altres serveis, ofereixen activitats terapèutiques, casals de vacances per Nadal, Setmana Santa i estiu per a aquests nens i organitzen escapades un cap de setmana al mes.  “És necessari donar un respir als pares i atendre acuradament els infants i joves”, explica Pellicer.

Comentaris
To Top