PATRIMONI DE SABADELL

La bellesa de l’edifici de Sabadell on es produïa gas

La plaça del Gas de Sabadell compta amb un edifici modernista, obra de l’arquitecte Juli Batllevell, de l’any 1889. L’immoble, que dona al carrer de Sant Pere, és conegut popularment com l’edifici de l’Energia, ja que va acollir una fàbrica de gas i una central elèctrica, i més tard el gimnàs municipal.

Edifici Sabadell Museu Gas

L’edifici històric de l’antiga fàbrica de gas a Sabadell / CEDIDA (Josep Cruz)

L’any 2009 va ser rehabilitat i ampliat amb un nou edifici annex, on va estar ubicat el Museu del Gas, entre els anys 2009 i 2018, juntament amb la seu de la Fundació Gas Natural Fenosa. Dit això, el sabadellenc Josep Cruz s’ha encarregat de recordar l’immoble i n’ha fet una fotografia per al grup de Facebook Patrimoni Sabadell.

“Passejo molt sovint per la plaça del Gas i sempre em quedo mirant l’edifici. Fins que fa uns dies vaig decidir fotografiar-lo”, explica. Des de llavors, Cruz, que forma part del Càmera Club Sabadell de l’Acadèmia Catòlica, s’ha aficionat a retratar tota mena d’edificis històrics de Sabadell. “Són el patrimoni de la nostra ciutat i els hem de valorar més”, reivindica.

Comentaris
To Top