Diners

Josep Oliu: “No sabem què ha de passar per tornar a Sabadell, però no ha passat”

“El 2021 ha estat un punt d’inflexió” per a millorar resultats i consolidar el projecte en solitari, segons el president del Banc Sabadell

Oliu ha tingut aquest dimecres una trobada amb la premsa abans de la junta d’accionistes d’aquest dijous / ACN

El Banc Sabadell no tornarà a Sabadell ni a Catalunya, almenys a curt termini. El president de l’entitat, Josep Oliu, ha descartat que es donin les circumstàncies per al retorn de la seu social, ara a Alacant. “No sé què s’ha de produir per tornar a Catalunya però el que sí que sé és que no ha passat”, ha assenyalat Oliu en una trobada amb la premsa abans de la junta d’accionistes, que tindrà lloc demà dijous. “No està en l’agenda ni en la previsió”, ha exposat amb claredat. En una entrevista recent amb el Diari, Oliu va remarcar que l’any 2017 –en el màxim de tensió pel Procés– “ja va avisar en privat i en públic” del possible trasllat de la seu social.

Josep Oliu (Banc Sabadell): “Hem posat les bases d’un nou model de banca més rendible”

Bones previsions

El Banc manté les bones previsions tot i la guerra a Ucraïna. Oliu s’ha mostrat optimista i descarta que es pugui produir una situació d’estanflació. Ara bé, creu que s’ha de ser més prudent amb els creixements que s’havien previst abans de l’esclat del conflicte. El conseller delegat, César González-Bueno, s’ha mostrat en sintonia: manté l’objectiu d’aconseguir una rendibilitat sobre el capital tangible (ROTE) del 6% en tancar el 2022. “Volem arribar-hi tot i els impactes negatius”, ha afirmat.

Sobre la guerra, González-Bueno ha assenyalat que espera que l’impacte humanitari del conflicte sigui “temporal” i que l’econòmic “es pugui gestionar”.

Oliu ha anat al detall i ha apuntat que hi ha “escenaris positius” per a l’entitat –com les pujades dels tipus d’interès– i alhora “nuvolades, com la inflació i la guerra” i els problemes en els subministraments. Davant de la crisi energètica, el president del Banc ha demanat que les administracions “treballin per no perdre teixit industrial”. “Sense política i sense gestió, les taxes de morositat industrial poden augmentar”, ha argumentat.

Projecte en solitari, consolidat

“El 2021 ha estat un punt d’inflexió”. Oliu ha considerat que els resultats de l’any (530 milions d’euros en beneficis) confirmen el canvi de tendència de l’entitat. S’ha passat pàgina a la crisi del TSB i es consolida la independència de l’entitat. “El banc ha tornat a brillar”, ha reivindicat. “La nostra vocació és seguir sols” ha deixat clar més d’un any després de l’intent de fusió amb el BBVA.

El Banc Sabadell guanya 530 milions d’euros gràcies a l’impuls de TSB

Comentaris
To Top