EDITORIAL

Polígons per al segle XXI

Els polígons d’activitat econòmica (PAE) de Sabadell són un dels principals actius empresarials de la nostra ciutat. El Diari ho ha reflectit en una anàlisi a les pàgines 4 i 5 des d’on, a través de les dades, reivindiquem la contribució dels polígons al conjunt de la ciutat. L’estudi, realitzat pel Vapor Llonch i la Diputació a partir del Registre Mercantil, ens parla del portent empresarial de Sabadell als polígons: les empreses que se situen allà representen el 50% de la facturació (2.537 milions d’euros, el 2020) i el 42% de l’ocupació de la ciutat.

La fotografia que s’extreu de les dades ens indica que Sabadell continua sent un punt de referència empresarial. El set PAE que trobem a Sabadell (Sud-oest, Gràcia Nord, Gràcia Sud, Can Roqueta, Parc Empresarial, Riu Ripoll i Can Feu-Hostafrancs) tenen especificitats en sectors, tots ells contribueixen al desenvolupament de l’activitat econòmica i a posicionar Sabadell com una ciutat de referència, capital de comarca i referent per al país.

Així i tot, és evident que això no durarà sempre si no es fan canvis: cal millorar les infraestructures i fer-ne de noves vinculades amb els polígons. Estem parlant de connexions i transport (per tren i el Quart Cinturó) i de subministraments fonamentals, com la fibra òptica. Així mateix, tal com plantegen els agents econòmics, convé dinamitzar l’ocupació dels espais (un 20% estan buits) i definir una estratègia i una orientació adequades per a cada polígon. Tots aquests canvis haurien de servir per garantir la continuïtat dels PAE i alhora ser atractius per captar noves empreses. Sabadell ha de ser una ciutat per dormir-hi, però també per viure-hi. I per treballar-hi.

Comentaris
To Top