ESPORTS

August Serra: “La situació del C.T. Sabadell és òptima i per això hi ha més d’un candidat”

august serra club tennis

Vol continuar el seu projecte interromput per la pandèmia i té previst una nova gran ampliació de les instal·lacions

August Serra a les instal·lacions del Club de Tennis Sabadell / Lluís Franco

August Serra, president els últims quatre anys, significa l’opció continuista en les eleccions del Club de Tennis Sabadell. Vol fer realitat un projecte interromput per la pandèmia. Té 62 anys i el que ve en farà 50 de soci. Ha fet tots els papers de l’auca al club: jugador, monitor, entrenador i directiu. Va entrar a la junta de Pere Torra amb 17 anys i també va ser-ho amb Lluís Generó, Adolf Villuendas, Manel Giménez i Lluís Durán a qui va rellevar a la presidència fa quatre anys.

Acabar el seu projecte és el motiu per presentar-se a la reelecció? És així. De fet, quan vaig començar a la presidència, la meva intenció era estar només els quatre anys perquè acumulava una llarga trajectòria com a directiu en diferents juntes. Vaig participar, per exemple, molt directament en la gran transformació i evolució del club. Però enmig d’aquesta etapa va aparèixer la pandèmia i va escapçar una bona part dels projectes que teníem en curs. Vaig considerar, juntament amb els companys de junta, que quedava recorregut per completar l’objectiu i per això vaig decidir presentar-me.

Un dels punts claus són les pistes de pàdel. Està tot lligat? Fa temps que hi estem treballant. Estava tot enllestit amb l’Ajuntament per la concessió dels terrenys just abans de la pandèmia. La nova situació va provocar una davallada de socis, el tancament total de la instal·lació i havíem d’esperar l’evolució de tot plegat. Quan s’ha normalitzat, s’ha recuperat el fil i estem pendents de la concessió administrativa dels terrenys. Espero que això es produeixi durant el mes d’abril i ja començarien les obres.

De totes maneres, en el seu programa es parla d’una gran ampliació general. Durant aquest temps d’aturada, vam analitzar a fons l’espai per concretar un Pla Director pensant a 5 o 6 anys vista. A més de les sis pistes de pàdel ja previstes, la idea seria construir-ne quatre més i en total en sumaríem 17, vuit de les quals cobertes. També faríem quatre pistes més de tennis per arribar a un total de 20 sense oblidar l’ampliació de l’edifici principal amb 1.800 metres quadrats indoor addicionals i una àrea termal de 500 metres quadrats a l’actual espai de les pistes 1 i 2 de pàdel. Al damunt, al nivell de la terrassa actual, es construirà una pista de pàdel de competició amb graderies.

Tot aquest ambiciós pla és factible econòmicament? Penso que es podria fer tot, però sempre analitzant el mercat. El que no farem mai és descapitalitzar el club del tot. Tenir múscul econòmic ens va permetre superar el cost que va provocar la pandèmia. Cal recordar que vam ser l’únic club de Catalunya que no va cobrar les quotes durant els mesos de tancament.

Defensa, doncs, “l’excés de tresoreria” que critiquen els altres candidats? L’any 2020 vam perdre 500 socis –alguns temporalment– i el club va entrar en pèrdues. Vam haver d’aturar tot el que estava projectat per responsabilitat. Posteriorment, s’ha recuperat el nivell de prepandèmia i s’ha confirmat la corba de creixement. Malgrat tot això, en aquests quatre anys de mandat s’han invertit 800.000 euros –millores a totes les pistes de tennis, noves llums de led, superfície de pàdel, reformes al gimnàs–, s’han condonat 400.000 euros de socis i encara hem augmentat en uns 400.000 euros la caixa. Amb enginy i algunes mesures fins i tot arriscades, penso que la gestió durant la pandèmia va ser fantàstica.

El Club de Tennis Sabadell està en el millor moment de la història? Estem en un gran moment. Ara mateix tenim un club amb disposició econòmica per afrontar inversions molt ambicioses. Precisament, aquesta situació òptima de l’entitat fa que hi hagi més d’un candidat.

L’ha sorprès que un exdirectiu de la seva junta (Francesc Teruel) s’hi hagi presentat? Si i no. Penso que va tenir una actitud poc positiva, més aviat impositiva. Era una crítica permanent, no constructiva. Escissió? Van començar 18 directius i en van marxar tres.

Quina és la seva versió sobre la polèmica del restaurant? Cap polèmica. Ho vam respondre a l’Assemblea i va quedar en acta. Es va signar un acord a tres bandes entre l’antic contractista, el nou i el club. Nosaltres comprem un actiu a canvi d’un augment del lloguer durant un temps. Molt senzill.

Hi haurà novetats a les quotes? D’entrada és fals que tothom pagui 100 euros. De fet, només el 4 % dels abonats que juguen a tennis pertanyen a aquest grup. La tarifa estàndard de tennis és la del soci a 82 euros i 59 l’indoor. Nosaltres no farem la quota familiar perquè perjudica el club; som més partidaris d’aplicar descomptes a familiars.

Quins àmbits volen potenciar? Un ja està consolidat: la dinamització. Vam contractar una persona, l’Imma Homs, i ha fet una feina impressionant. Ens ha donat visibilitat. Volem millorar les xarxes i comunicació.

Quin seria el seu missatge final? Nosaltres acreditem una gestió i tenim experiència. No només és continuïtat perquè incorporem 5 persones noves a l’equip directiu.

Comentaris
To Top