Ciutat

Mor el reconegut compositor de música Pere Casas

Al llarg de la seva carrera musical, va ser guardonat amb nombrosos premis nacionals i les seves obres es van interpretar arreu d’Europa

El compositor Pere Casas / Wikipedia

El reconegut compositor de música contemporània sabadellenc Pere Casas Torres (Terrassa, 1957) va morir dijous, 31 de març. Al llarg de la seva carrera musical, va ser guardonat amb nombrosos premis nacionals i les seves obres es van interpretar arreu d’Europa. També va compondre peces musicals per prestigioses formacions i entitats i va ser professor de música.

Casas va ser membre de l’Associació Catalana de Compositors des de 1989. Les seves peces s’han interpretat a festivals i ciutats d’arreu d’Europa, com Basilea, Luxemburg, París, Düsseldorf, Bad Brückenau, Brussel·les, Dormagen, Willich, Hamburg, Palerm, Cracòvia, Perpinyà, Berlín o Londres.

El sabadellenc va ser guardonat amb el primer premi de composició de les Joventuts Musicals de Barcelona l’any 1989, a més de quedar com a finalista al concurs de composició de Radio France (París) el 1991.

Casas també va compondre música per les Juventudes Musicales de España, l’aula de cant del Liceu, la Fundació J.V. Foix, el grup de música contemporània Música XXI, el quintet de vent de l’Orquestra de Cadaqués, la Fundació La Caixa, l’Ajuntament de Sabadell –per a l’enregistrament d’unes obres a càrrec del Trio à cordes de París (1992) i de la London Sinfonietta (1997)–, el Centro para la Difusión de la Música Contemporánea de Madrid, el festival de música Joves Europeus (Barcelona 1998), la Fundació Caixa de Sabadell, l’Spanish Brass Luur Metalls, el Ciclo de Música Contemporánea de Málaga, l’Orquestra Simfònica del Vallès i l’Orchester Deutsche Oper de Berlín, entre d’altres.

Col·laborava com a assistent musical per a l’estudi Anacrusi i feia enregistraments per als segells discogràfics Harmonia Mundi i Naxos, entre d’altres. També col·laborava amb l’artista plàstica alemanya Janina Widra-Lamberty i, des de 1999 fins a 2003, va ser assessor musical a TV3, la BBC i Vía Digital.

Comentaris
To Top