Ciutat

Esquerra i Junts per Sabadell demanen posar l’estelada el 14 d’abril a l’Ajuntament

Les formacions demanen commemorar la Segona República amb “símbols” que representin les diverses “sensibilitats republicanes”

Els portaveus d'ERC i Junts per Sabadell, Gabriel Fernàndez i Lluís Matas, en roda de premsa / G.P

Esquerra i Junts per Sabadell demanaran en el ple municipal de dimarts que es pengi l’estelada, una pancarta amb el lema “Visca la República” i la bandera tricolor a l’Ajuntament de Sabadell, entre el 12 i el 14 d’abril. Les formacions volen commemorar l’adveniment de la Segona República amb “símbols” que representin les diverses “sensibilitats republicanes”.

La moció ha estat presentada pels dos portaveus de les formacions, Gabriel Fernàndez (ERC) i Lluís Matas (Junts per Sabadell), que han recordat que el 2018, durant el mandat anterior, es va commemorar el 14 d’abril amb les dues banderes i la pancarta amb el lema “Visca la República”, que és una rèplica de l’exposada l’any 1931. Aquesta va ser l’última vegada que es va penjar l’estelada, abans que el PSC prengués el relleu en el Govern.

Ben segur, el que sí que penjarà de l’Ajuntament de Sabadell el 14 d’abril serà la bandera republicana espanyola. La Junta de Portaveus va aprovar divendres passat, amb els vots a favor de PSC i Ciutadans, que el símbol s’exhibeixi.

Fernàndez ha recalcat que penjar només la bandera tricolor és “una visió hispanocèntrica” que exclou “les sensibilitats republicanes, que representen el 50% de l’Ajuntament, amb 13 regidors”. “L’àmplia majoria de veïns estarien d’acord amb penjar l’estelada, seria una anomalia que el ple no ho aprovés”, ha afegit Matas.

Els grups municipals independentistes, ERC, Junts per Sabadell i la Crida, sumen 13 regidors, que són els mateixos de què disposen el PSC i Ciutadans, que previsiblement votaran en contra de la moció. La moció prosperarà, o no, en funció del vot de la regidora no adscrita Marta Morell.

Comentaris
To Top