Publicitat
Diners

L’hostaleria, el sector en què més es redueix l’atur a Sabadell

Hostaleria Sabadell

El nombre de persones sense feina a també cau a la indústria i la construcció respecte a fa un any. Els efectes de la pandèmia ja minven a Sabadell

Els serveis, el sector més afectat amb l’arribada de la pandèmia, és ara el que més llocs de feina recupera a Sabadell, tant en nombres absoluts com en variació percentual. Segons dades de l’atur del mes de març, 8.251 persones d’aquest sector estan sense feina, però en són 2.368 menys que el mateix període de l’any passat (22,30%). L’hostaleria és dins d’aquest àmbit la que més es recupera a escala percentual: té 842 persones desocupades, 447 menys que fa un any (-34,68%). Això sí, respecte del passat mes de febrer, els serveis van augmentar el seu atur en 92 persones (1,13%).

Així mateix, també es registra una dinàmica positiva de l’atur a la resta de sectors de la ciutat en termes interanuals. Destaca el descens a la indústria i a la construcció (19,1% i 20,6% menys respectivament). Les persones aturades sense ocupació anterior també registren una disminució (24,3%; 326 menys). Pel que fa a la variació mensual, la indústria guanya dos ocupats més, mentre que la construcció té els mateixos ocupats que al febrer.

21,9% menys d’atur

Dit això, cal recordar que el mes de març es va registrar un augment del nombre de persones aturades a Sabadell, situant la xifra en les 12.304 persones desocupades Aquesta xifra és un 1,1% superior a la registrada el passat mes de febrer (127 persones aturades més), però un 21,9% inferior a la registrada 12 mesos abans (3.375 persones aturades menys). La taxa d’atur registrat del 12,01%.

Petit repunt de l’atur a Sabadell, però es manté un 28% per sota dels valors de fa un any

D’altra banda, el que fa a l’atur segons l’edat, les dades del març atorguen una davallada en tots els grups d’edat respecte a fa un any. La més significativa, en termes percentuals, és la que es registra en les persones d’entre 16 i 24 anys (-33,17%; 417 menys). La franja d’edat que menys disminució d’aturats pateix és la de les persones d’entre 55 i 64 anys (-9,21%; 385 menys). No obstant això, quant a la variació mensual, el grup d’edat que més atur guanya és el de 16 a 24 anys (10,0%; 77 persones més).

Finalment, segons el sexe, el descens de l’atur registrat a Sabadell el mes de març és més intens entre els homes (24,7%; 1.691 aturats menys) que entre les dones (19,7%; 1.684 aturades menys). Quant al percentatge de dones desocupades respecte al de fa un any, augmenta un 19,68% (1.684 persones menys), mentre que el dels homes creix un 24,67% (1.691 persones menys). La taxa d’atur registrat en les dones és del 18,85%, mentre que la dels homes és del 10,22%.

Publicitat
Comentaris
To Top