Diners

La xifra d’afiliats a la Seguretat Social torna a batre rècords a Sabadell

Afiliats a la Seguerat Social

Això mostra, per tant, una progressiva recuperació del mercat de treball després dels efectes nocius en l’ocupació que va provocar la pandèmia

Sabadell té 93.939 afiliats a la Seguretat Social / LLUÍS FRANCO

Les xifres de març de 2022 d’afiliats a la Seguretat Social a Sabadell confirmen un nou rècord històric. La ciutat compta amb 93.939 afiliats (2.776 més que el mateix període que l’any anterior), una xifra sense precedents en tota la sèrie històrica. Això mostra, per tant, una progressiva recuperació del mercat de treball després dels efectes nocius en l’ocupació que va provocar la pandèmia.

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la xifra de març del 2022, d’acord amb la residència padronal de l’afiliat, presenta un augment trimestral del 0,2% (178 afiliats més). Respecte al març del 2021 l’augment és del 3,05% i en comparació amb la xifra del mateix mes del 2019, l’increment és del 4,54%.

Rècord històric d’afiliats a la Seguretat Social a Sabadell

Això sí, el ritme d’augment d’afiliats a la Seguretat Social al Vallès Occidental és superior al de Sabadell. A la comarca, l’increment trimestral és del 0,34%, i l’interanual és del 3,17% en comparació amb el març del 2021, i del 4,56% respecte al mateix mes del 2020.

Els serveis lideren l’increment

Dit això, pel que fa als sectors econòmics, els serveis compten amb 72.982 afiliacions a Sabadell el 31 de març, una xifra que representa un increment interanual del 3,6% (+2.539 afiliats més), el més elevat de tots els sectors.

El sector de la indústria ha augmentat poc les afiliacions, només un 1,27%, respecte al març de l’any 2021. Ara, la ciutat té 15.037 afiliats en aquest sector, encara per sota de la xifra del mateix mes del 2019—abans de l’arribada de la pandèmia—, quan n’hi havia 15.708.

Quant a la construcció, registra un increment interanual encara més baix que el de la indústria. Exactament, aquest sector té un 0,73% més d’afiliacions vers el mateix període del 2021. Sabadell compta amb 5756 afiliats a la construcció, una dada que és més alta que la del març de 2019, quan n’hi havia 5.700. Pel que fa a l’agricultura, el sector amb menys pes en l’activitat econòmica de Sabadell, la ciutat hi té 122 afiliats a la Seguretat Social, sis més que el març de 2021 (+5,17%).

D’altra banda, les dades que es desprenen de l’Idescat també posen de manifest que l’augment de l’afiliació a la Seguretat Social va ser més elevat en el cas de les dones que el dels homes. Durant el mes de març, Sabadell va guanyar 42.838 afiliades en termes interanuals (+2,96%), una xifra superior als 46.680 homes afiliats (+2,79%).

Comentaris
To Top