Diners

El sector industrial de Sabadell busca titulats en formació professional

El sector troba a faltar mà d’obra qualificada, per entrar a treballar automàticament després d’haver cursat estudis duals

/ LLUÍS FRANCO

La formació professional (FP) és una tendència a l’alça a Sabadell. Però no perquè sigui una moda passatgera, sinó perquè la gran varietat d’oferta a la ciutat i la quantitat de sortides laborals ha realçat els estudis en la darrera dècada com una alternativa educativa molt atractiva.

Una de les claus de l’èxit de la formació professional, al marge de la gran varietat d’oferta de famílies que hi ha a Sabadell, és l’alt grau d’inserció laboral. Un dels sectors que concentra més sortides professionals és la indústria, tal com defensa el Centre Metaŀ lúrgic de Sabadell i del Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC).

“La indústria necessita mà d’obra qualificada”, assenyala la presidenta del CIESC, Alícia Bosch. Hi ha molts subsectors de la indústria on es precisen professionals, que haurien de provenir de la formació professional, segons Bosch: “Amb l’eclosió de l’energia solar i les plaques fotovoltaiques, avui dia es podrien contractar unes 8.000 persones”.

El sector, de fet, troba a faltar mà d’obra qualificada, que podria entrar a treballar automàticament després d’haver cursat estudis duals de formació professional. “Hi ha un relleu generacional que ha originat un gran nombre de llocs de feina per cobrir”, comenta. Bosch també assegura que les feines del sector industrial “són a tocar de casa” i suposen “estabilitat laboral molt alta, bon nivell salarial, projecció de creixement i bona qualitat de vida”.

A més, la presidenta del CIESC insisteix en la potència territorial de la indústria: “El nostre estimat Vallès és un dels pols industrials més forts del sud d’Europa”. És per això que demana que des de tots els àmbits s’aposti clarament pels estudis de formació professional, orientats al sector. “La indústria és una aposta de país, ens ho hem de creure”.

Estudis a l’alça

A Sabadell, hi ha 4.725 alumnes fent un cicle de formació professional aquest curs, un 6,1% més que l’any passat. Són un miler més que una dècada enrere. Estan repartits en cicles de 16 famílies professionals possibles, que configuren una oferta molt completa per a cobrir moltes vocacions.

Les famílies amb més demanda, en el darrer curs, van ser: Sanitat amb el 18,9%, Informàtica i comunicacions amb un 12,9%, Administració i gestió amb un 10,0% i Transport i manteniment de vehicles amb un 9,6%.

Comentaris
To Top