Vallès

Més de 4.350 locals comercials buits al Vallès Occidental

Un 80% dels establiments en planta baixa estan actius actualment

L’aparador d’un local comercial tancat, a la Rambla / CEDIDA

El mapa de comerç del Vallès Occidental, coordinat per l’Observatori i l’Àrea de Desenvolupament Econòmic del Consell Comarcal, ha identificat la presència de locals buits a la comarca. Durant el treball de camp del cens, s’han registrat 4.364 locals en planta baixa, amb un ús “potencialment” comercial, que es troben actualment buits, en venda i/o lloguer, és a dir, que es consideren establiments inactius que es poden reactivar.

El responsable de l’Observatori, Enrique Ortega, va presentar les dades i va fer referència a l’indicador d’aprofitament del teixit comercial, que mesura la relació entre locals ocupats i el total de locals censats (actius més buits). “A escala comarcal, ens permet afirmar que, de mitjana, el 81,77% dels establiments en planta baixa -amb ús comercial- té una activitat comercial o de serveis.

La comarca presenta un nivell d’ocupació acceptable. A escala local, 18 municipis se situen per sobre del 80%, és a dir, tenen una bona dotació comercial, i cinc per sota d’aquest llindar”.

Sabadell és la ciutat més atractiva per al comerç del Vallès, segons un estudi

Comentaris
To Top