Ciutat

Pólvora i tradició a la vigília de l’Aplec de la Salut

diables la salut

El Seguici de la vigília de la Salut ha estat una de les novetats d’enguany

Diables durant el ball a Sant Roc / Lluís Franco

L’aplec de la Salut ha arrencat aquest diumenge amb plena potència. Sabadell ha celebrat el Seguici de la vigília de la Salut amb gran entusiasme, amb aquest acte històric que es feia a la ciutat des de 1619. L’esdeveniment ha estat una de les novetats d’enguany amb una edició que, després de dos anys marcat per les restriccions, torna a recuperar la normalitat.

Els preparatius

Els preparatius de la “festa major petita” han començat a la plaça de l’Imperial amb la plantada dels gegants, els capgrossos, els bastoners i els diables. Instants després s’ha realitzat l’acte de signatura del protocol del seguici i l’entrega del penó. L’encarregat de dur-lo aquest any, i de fer el discurs inaugural, ha estat Carles Reiet, expresident de la Societat Coral Recreativa El Ciervo. L’entitat ha estat escollida per portar el penó en celebrar-se el centenari de la seva fundació. Reiet ha destacat la tornada a la normalitat i gaudir la cultura en viu, “Sabadell sempre ha estat un referent i la festa de la Salut molt reconeguda, poquet a poquet anem avançant”.

vigilia salut

Signatura del protocol / Lluís Franco

vigília salut

Parlament de Carles Reiet / Lluís Franco

Arrenca el seguici

Un cop efectuats els actes protocol·laris ha començat la desfilada. Encapçalada pels trabucaires, el seguici ha aplegat a diables, capgrossos, bastoners i els gegants de la ciutat que, juntament amb l’àliga i el lleó, tancaven la comitiva. “És maco poder recuperar una tradició de la ciutat com és el seguici”, ha comentat Ferran Ruz, membre dels capgrossos. A més, Ferran ha explicat que aquest any és el primer cop que el seguici es torna a celebrar per l’aplec de la Salut. Entre les salves dels trabucaires, els correfocs i les danses, la desfilada ha recorregut tota la Rambla; passant per la plaça del Gas i vorejant els carrers interiors fins a arribar a la plaça de Sant Roc.

vigilia salut

Salves dels trabucaires / Lluís Franco

L’hora dels balls

Un cop arribats a la plaça, els diferents conjunts han anat desfilant fins a distribuir-se per tot l’espai. Quan tothom era al lloc s’han celebrat els balls, amb música a càrrec de la Banda de Sabadell. Amb un públic entusiasmat s’han anat celebrant els diferents balls, entre els quals han destacat la pirotècnia dels diables i l’actuació de la víbria. L’acte ha finalitzat amb una dansa conjunta i la salva dels trabucaires. Sabadellencs, l’aplec de la Salut ja és aquí.

vigilia salut

Ball del Lleó / Lluís Franco

Comentaris
To Top