Ciutat

Els Ballesteros celebren la seva Romeria a Sant Julià

Imatge d’arxiu de la Romeria de 2019 / cedides
Imatge d’arxiu de la Romeria de 2019 / cedides

Festa grossa al calendari andalús de Sabadell. Els nostres carrers acullen aquest cap de setmana la Romeria de San Isidro Labrador, el principal acte organitzat per per l’Agrupació Andalusa Sant Sebastián de los Ballesteros. Des de l’Ajuntament de Sabadell fins a Sant Julià, les carrosses, les sevillanes i l’ambient festiu ompliran els carrers de la ciutat, dos anys després. Si bé l’acte central tindrà lloc al barri de Sant Julià, les carrosses es concentraran diumenge a les 8.45h del matí a la plaça del Doctor Robert, on diversos representants polítics rebran els romeros.

El recorregut d’enguany serà una diferent, marcat per les obres al Centre: la comitiva arrencarà del Centre fins al passeig de Manresa, travessarà Via Massagué i, en arribar a  la plaça Marcet, tombaran a Ronda Zamenhof avall fins arribar a Plaça Catalunya i l’Eix Macià i enfilar-se cap a l’avinguda de Concòrdia i Matadepera. Finalment, la comitiva arribarà al barri de Sant Julià a les 13h, a l’ermita.

Aleshores, es farà un rebuda de les carrosses ja al barri. Durant tota la jornada hi haurà jocs tradicionals infantils i actuacions musicals i de ball a l’entarimat. A les 18h, el jurat emetrà el seu veredicte i premiarà les tres carrosses classificades. El primer obtindrà un premi de 150 euros, el segon de 125 i el tercer de 90 euros. La resta de carrosses rebran un  premi de 50 euros.

La primera després de dos anys

Després d’un calendari marcat per la pandèmia, l’entitat ha recuperat al cent per cent les activitats aquest curs: “Vam deixar enrere esdeveniments importants, però les previsions són millors de cara a aquest curs”, explica Joaquin Lesmes, president de l’associació. L’any passat, les principals activitats de l’associació van quedar anul·lades: el sopar de gala, la tradicional festa de les migues, el festival flamenc en el Teatre Principal i la Romeria de San Isidro Labrador.

Sí que van pder gaudir de la festa de la Cruz de Mayo o de la Santa Creu i de la presentació de la 45a edició de la seva revista, després que l’any 2020 no ho poguessin fer de forma oficial.

A finals de 2021, Sabadell es va agermanar amb el municipi cordovès de San Sebastián de los Ballesteros, poble d’orígen d’una gran part d’andalusos que van arribar a viure a la nostra ciutat durant les onades migratòries dels anys seixanta.

Comentaris
To Top