Ciutat

Relleu a la Fiscalia de Sabadell: Neus Pujal passa al TSJC

Canvis a la Fiscalia de Sabadell. La fiscal en cap, Neus Pujal, passarà a formar part de l’equip de la Fiscalia Superior del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la màxima representació del Ministeri Públic a la comunitat autònoma. Pujal deixa el seu càrrec després de catorze anys al capdavant de la Fiscalia de zona, que inclou Sabadell i Cerdanyola del Vallès. El trasllat es farà efectiu el proper dilluns.

En tot aquest temps, ha hagut de lidiar amb el segon jutjat de la província amb més càrrega de casos. La investigació del Cas Mercuri, iniciada el 2012, ha estat un dels reptes del Ministeri Públic sabadellenc. Com a fiscal en cap, ha assumit personalment les diligències d’investigació penal, com les vinculades al Procés i a les residències durant la pandèmia. Entre els successos que han agafat dimensió de país, hi ha la violació de la Manada de Sabadell del 2018.

Els que la coneixen coincideixen que Pujal ha destacat en les qüestions socials: perseguir la violència i les vulneracions de drets de les dones i la protecció dels menors, de les persones amb diversitat funcional i de les víctimes de la sinistralitat laboral. “Té una gran consciència de servei públic”, explica una treballadora del Ministeri Públic.

“La millor etapa de la meva vida”

En declaracions al Diari, Pujal assegura que trobarà a faltar Sabadell. “Estic infinitament agraïda. La ciutat em va acollir bé des del primer dia”, exposa tot remarcant que sempre ha pogut treballar amb “lleialtat” amb les institucions, els cossos policials i el conjunt d’operadors jurídics. Així mateix, agraeix la feina de l’equip de la Fiscalia de zona. “Deixo enrere la millor etapa de la meva vida, ha estat molt gratificant”, assevera.

Neus Pujal va accedir al càrrec de fiscal en cap el 2008 en la seva segona etapa a la Fiscalia de zona. Abans havia estat adscrita a la Fiscalia Superior del TSJC i a la Fiscalia de Barcelona. Ha rebut diversos reconeixements per part dels Mossos, del Cos Nacional de Policia i de la Fiscalia de Barcelona.

Diego Miranda, nou fiscal en cap

Diego Miranda assumirà el càrrec de fiscal en cap de Sabadell de forma interina a partir de dilluns. Segons expliquen fonts del Ministeri Públic, la plaça sortirà a concurs públic properament. “Està molt preparat, té una llarga experiència i és estimat per la plantilla”, assegura Pujal.

Fotografies: Lluís Clotet

Comentaris
To Top