Vallès

El Consell Comarcal vol destinar 1,5 milions d’euros al Ripoll “com a atractiu turístic”

Un projecte sobre el riu opta a 1,5 milions d’euros de fons europeus

El riu Ripoll i el seu entorn / VÍCTOR CASTILLO

El Ripoll opta a esdevenir el gran atractiu turístic del Vallès Occidental. El Consell Comarcal així s’ho proposa, per això demanarà 1,5 milions d’euros dels fons europeus Next Generation, per impulsar un projecte que adequï el camí del riu per a senderistes i ciclistes i uneixi el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el Parc Natural de Collserola. Amb aquest pressupost, també s’optaria a traçar un recorregut pel patrimoni industrial, a través dels molins d’aigua i les fàbriques tèxtils al llarg del riu.

El projecte que opta a finançament es tracta d’El riu, teixint fils de vida i pretén actuar sobre uns 40 quilòmetres de camins que discorren per sis municipis del Vallès Occidental: Montcada i Reixac, Ripollet, Barberà del Vallès, Sabadell, Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall. La intenció és explotar les potencialitats del patrimoni natural i industrial de la comarca a través de les connexions fluvials.

A banda de l’adequació del camí i de la connexió entre el Parc Natural de Sant Llorenç i Collserola, el projecte vol connectar la comarca amb Barcelona a través de la unió de la conca del Ripoll amb la del Besòs al municipi de Montcada i Reixac.

A nivell cultural, el projecte vol ressaltar el vincle de la història agrícola i industrial de la comarca amb l’aigua, tal com es mostra en construccions com la xarxa hidràulica de la sèquia Monar, que abastia els conreus, o els molins d’aigua i fàbriques tèxtils que es troben al llarg del riu Ripoll.

Comentaris
To Top