Diners

“La transformació digital ens ha permès augmentar la nostra competitivitat”

Almirall ha automatitzat les seves dues plantes de producció, els treballadors ara només se centren a fer tasques de valor afegit

L’empresa Almirall compta amb més de 1.700 treballadors / ACN

Moltes empreses tenen en el seu full de ruta fer el pas cap a la indústria 4.0 i encarar la seva transformació digital. Tanmateix, el procés no és senzill i cal una aposta decidida al darrere. Un exemple és el cas de la companyia farmacèutica catalana Almirall, que ha automatitzat i digitalitzat els processos de les seves dues plantes de producció de medicaments. D’aquesta manera, ha aconseguit que tots els seus treballadors puguin centrar-se a fer tasques de valor afegit, un aspecte que ha augmentat la competitivitat de l’empresa.

“Per posar en context, Almirall va ser la primera empresa a tenir robots col·laboratius a les seves fàbriques. Per tant, sempre ha sigut una empresa innovadora i centrada en els nous temps. Dit això, aquest 2022 estem immersos en millorar la interconnectivitat de les nostres plantes per actualitzar línies de processos. En definitiva, la transformació digital ens ha permès ser més competitius”, va afirmar el Plant Manager d’Almirall, Pol Salvado, durant una conferència organitzada ahir per la Fundació per la Indústria– Sabadell 1559.

Nous àmbits de negoci

Això sí, Salvado va remarcar que la transformació digital d’Almirall va més enllà de l’automatització de processos a les plantes: “També estem centrats a crear nous models de negoci i a explorar noves habilitats dels nostres empleats. I tot això tenint sempre al client al centre de les nostres decisions”.

Almirall, farmacèutica dedicada a la producció i venda de medicaments, compta amb prop de 1.800 empleats i el 2021 va tancar amb una facturació de més de 800 milions d’euros anuals. Més del 80% de les seves vendes tenen lloc a Europa, mentre que les restants provenen dels Estats Units, on té més de 10 filials. Dit això, la companyia està fent una aposta decidida per la dermatologia. “Millorem la vida de la gent que té problemes a la pell”, apunta el director d’operacions, Marc Pérez.

Comentaris
To Top