Publicitat
ESPORTS

El sabadellenc Óscar Salguero és segon al Mundial, a només 17 centèsimes de l’or

Salguero plata
Óscar Salguero ha lluitat fins al final per la victòria a Madeira / CEDIDA

Podi… agredolç. Óscar Salguero s’ha proclamat subcampió del Món dels 100 metres braça en la categoria SB8 a Madeira (Portugal) després de protagonitzar un impressionant duel amb el xilè Vicente Enrique Almonacid Heyl. Tota la prova s’ha convertit en un frec a frec entre ambdós nedadors. Els últims metres han estat espectaculars i es feia difícil saber qui havia arribat primer. Finalment, el crono ha esvaït el dubte: Almonacid ha guanyat la medalla d’or amb un temps de 1.11.57, mentre el sabadellenc feia 1.11.74.

A només 17 centèsimes del seu segon títol mundial. És el regust amarg d’una nova medalla pel nedador del Club Natació Sabadell. Salguero era conscient que no arribava en les millors condicions físiques a causa de una lesió (síndrome piramidal) que li ha impedit entrenar amb normalitat els últims mesos. Malgrat aquesta adversitat, el sabadellenc ha acabat primer a les semifinals i ha sortit en el carrer número 4. Sense el rus Andrei Kalilna, el seu gran enemic ha estat el xilè Vicente Enrique Almonacid, qui va protagonitzar una història humana molt emotiva als Jocs de Tòquio: tot i el diagnòstic d’un tumor dies abans de viatjar, ell va decidir participar i va acabar vuitè. Ara, s’ha proclamat campió del Món.

Salguero Mundial

Salguero Mundial

El repte de Salguera era competir bé i lluitar per la medalla. Ho ha fet. Sempre competeix al màxim. De fet, només un detall, 17 centèsimes, l’han separat del seu segon títol mundial després del que va aconseguir a Mèxic. Ara ja té tres medalles de plata: Glasgow, Londres i Madeira. Óscar Salguero continua fent història en l’esport sabadellenc. Encara queden molts capítols per escriure.

Publicitat
Comentaris
To Top