Ciutat

Sant Joan a Sabadell: 25 contenidors i 2 cotxes cremats a més d’11 incendis de matolls

Sant Joan a Sabadell: 25 contenidors i 2 cotxes cremats a més d’11 incendis de matolls

Incendi de matolls a Can Puiggener / VÍCTOR CASTILLO

La nit de Sant Joan a Sabadell ha acabat amb diverses incidències, tot i que cap d’especial gravetat. Com és habitual, els contenidors han estat els més afectats, també hi ha hagut una desena d’incendis de matolls i s’han cremat dos cotxes, segons el balanç de la Policia Municipal facilitat per l’Ajuntament en referència als 112 successos registrats entre les 22 h del dijous i les 06 h d’aquest divendres, 24 de juny. Al Taulí, revetlla tranquil·la amb una desena d’atencions relacionades amb aquesta celebració. En aquest sentit, dos pacients pediàtrics han estat atesos per cremades lleus; dos adults per petards i s’han atès sis intoxicacions etíliques.

Incendi de matolls a Can Puiggener / VÍCTOR CASTILLO

El so de les sirenes dels serveis d’emergències ha estat constant aquesta passada nit, sobretot en les primeres hores de la revetlla. Policia Municipal i bombers han hagut d’intervenir per l’incendi de 25 contenidors (agrupats en 12 punts diferents), que seran reemplaçats en les pròximes hores. També han treballat en l’incendi de dos cotxes que han acabat cremats i quatre més han resultat afectats per altres focs.

Al llarg de la nit s’han registrat 11 incendis de matolls, petits, segons fonts municipals. Els han apagat tant els ADF com els bombers. Durant la revetlla s’han apagat dues fogueres no autoritzades, a la plaça de Maria Vinyes (Centre) i al carrer de Varsòvia (Can Llong). Voluntaris de Protecció Civil han controlat les fogueres autoritzades, que no han donat problemes.

Diverses papereres també han acabat cremades, i algunes fora de la seva ubicació segurament per l’efecte d’algun petard. La policia ha denunciat dos conductors per superar la taxa màxima d’alcoholèmia permesa i en algunes festes que ocasionaven molèsties s’ha intervingut per les queixes dels veïns.

Valoració positiva

Des de l’Ajuntament de Sabadell, el Govern fa una “valoració positiva”, en paraules del tinent d’alcaldessa de Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez. El regidor destaca que “han funcionat correctament tots els dispositius i no hem tingut accidents de circulació ni incendis importants”. En declaracions als mitjans, Rodríguez lamenta l’incivisme habitual d’una nit com aquesta i agraeix la tasca de tots els cossos de seguretat i emergències.

El triple de trucades al 112

Aquest cop, el nombre de trucades fetes des de Sabadell al telèfon d’emergències 112 gairebé s’ha triplicat respecte l’any passat. N’hi ha hagut 324, mentre que el 2021 -venint de restriccions per la pandèmia-, en van ser 117.

Sabadell ha estat el segon municipi de Catalunya des d’on s’han fet més trucades al 112 aquesta nit. S’han registrat 324 trucades, només per darrere de les 1.608 de Barcelona. Segueixen la llista l’Hospitalet (306) i Badalona (180). El nombre de trucades fetes des de Sabadell s’ha do

Per comarques, des d’on s’han fet més trucades ha estat des del Barcelonès (2.229), seguit del Vallès Occidental (736) i el Baix Llobregat (496).

Comentaris
To Top