Opinió

Educació i igualtat

[Editorial]

Hi ha una sensació d’alleujament a Can Llong. Els barracons escolars de l’institut escola Virolet es van començar a retirar dilluns passat, amb la vista posada en el pròxim curs, quan s’obrirà un equipament educatiu definitiu. La lluita d’anys dels veïns, i de successius governs municipals, ha tingut finalment la resposta que s’esperava per part del Govern de la Generalitat. L’escola es trobava en un estat de provisionalitat des que va obrir, fa més d’una dècada.

Les famílies de Can Llong es mereixien un col·legi en condicions. La ciutat no es podia permetre que hi hagués tantes diferències entre estudiar en un barri o en un altre de la ciutat. Ens alegrem, doncs, que a partir del curs 2022-2023 ja podran anar al nou centre educatiu.

No obstant això, Sabadell continua sent una de les ciutats amb més barracons. És urgent que es doni una resposta adequada a l’institut Narcisa Freixas i, en termes generals, considerem que cal garantir un accés a l’educació pública i gratuïta en condicions d’igualtat, independentment del barri o del municipi on es visqui.

Comentaris
To Top