Ciutat

L’onada de calor estaborneix Sabadell: fins quan durarà?

Onada de calor a Sabadell

Ens esperen nits tòrrides, fregant els 25 graus

/ LLUÍS FRANCO

Sabadell viu el pic de l’onada de calor, que encara es mantindrà durant dies. Va començar a l’inici d’aquesta setmana, amb temperatures rondant els 30 graus des de les 10h del matí fins a les 20h del vespre, sense treva. Moltes nits han estat tòrrides, fregant els 25 graus, la qual cosa ha alterat la son de molts sabadellencs.

És el tercer episodi d’onada de calor que viu Sabadell en els darrers dos mesos. Viurà el seu punt àlgid aquest cap de setmana, amb temperatures molt superiors a la mitjana d’altres juliols: entre cinc i set graus per sobre.

Sabadell viu una onada de calor

Onada de calor a Sabadell: fins quan?

Les temperatures altes de l’onada de calor a Sabadell es podrien mantenir encara una setmana més, fins al dissabte 23 de juliol. Al llarg dels pròxims dies, doncs, les temperatures màximes superaran els 30 graus, mentre que les temperatures mínimes no baixaran dels 20 graus, en les hores menys càlides.

Per tot plegat, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Sabadell adverteix que la ciutat es troba situació d’alerta en el nivell 3 del Pla Alfa establert des del Departament d’Interior de la Generalitat per establir el risc d’incendis.

L’Ajuntament de Sabadell ha pres mesures. En coordinació amb la companyia Aigües Sabadell, la instal·lació de 12 punts d’hidratació públics a diferents espais de la ciutat, que se sumen a les més de 200 fonts d’aigua potable que estan ubicades a places, parcs i carrers.

Comentaris
To Top