Ciutat

Gimnàs Municipal: 430.000 euros de pèrdues des del 2017

L’accés al Gimnàs Municipal, ubicat a la plaça de Frederic Mompou (Centre) / lluís franco

Les conseqüències de la pròrroga forçosa del Gimnàs Municipal han costat a l’Ajuntament 430.000 euros, des que al juny del 2017 es va aprovar allargar a l’empresa IGEsports, l’encarregada de la seva gestió fins al passat 31 de desembre, tal com va anunciar el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, durant el ple extraordinari d’ahir divendres.

Anualment, i durant els darrers quatre exercicis –2018, 2019, 2020 i 2021–, el consistori ha hagut de fer front a despeses que han oscil·lat entre els 70.000 euros i els prop de 165.000 euros, tal com va assegurar la regidora d’Esports, Laura Reyes. “L’empresa concessionària no té el deure jurídic de suportar el dèficit de la pròrroga forçosa. En aquest darrer exercici hem hagut d’indemnitzar l’empresa amb 164.479, 86 euros”, va assegurar, un cop aprovades, amb les abstencions d’Esquerra Republicana i Ciutadans, les pèrdues del darrer exercici.

Si el conflicte econòmic ha quedat liquidat, les maneres i el futur d’aquest equipament segueix amb ferides obertes, tal com va quedar demostrat, per al principal grup de l’oposició, la Crida i Ciutadans.

“El Gimnàs tornarà a funcionar”

Els republicans van criticar la falta de paraula del govern a l’hora d’assegurar el manteniment del servei que s’oferia fins al passat 31 de desembre i l’escàs èxit de la taula de treball: “Vam forçar el ple extraordinari perquè creiem que és un debat important. Es van decidir dues coses, el manteniment de l’activitat i la creació d’una taula de treball. Han passat del mandat del Ple i han tancat el Gimnàs”, va etzibar el portaveu d’ERC Raul Garcia Barroso, mentre afegia que “el dèficit és un element rellevant, però no el prioritari. El servei ha d’estar per sobre el dèficit. Si guanyem les eleccions i tenim l’alcaldia, el Gimnàs Municipal tornarà a funcionar”.

La rèplica per part del govern socialista no es va fer esperar, i Cortés va defensar que “aquesta situació la vau provocar vosaltres. Teníeu un document que clava a l’euro el dèficit que ha tingut i que deixava clar que tal com estava plantejat no podia funcionar”. En la mateixa línia va lamentar la crítica als serveis públics afirmant que “siguem seriosos. No ens fa bé en els serveis públics. També hi ha retorn social”.

Per la seva part, la Crida va denunciar que les activitats que ara com ara es desenvolupen al Gimnàs no són les acordades assegurant que “s’estan fent activitats educatives de casal d’estiu que no donen resposta a les activitats esportives dels usuaris del Gimnàs”, va defensar la portaveu Nani Valero. En el mateix sentit, Adrián Hernández va mostrar-se a favor d’aprovar la indemnització del darrer exercici, però va mostrar el seu desacord en com es va gestionar el ‘Cas Gimnàs: “Hem anat allargant una situació que calia resoldre’s. No compartim la gestió dels darrers dos mandats, avisant-nos sense temps del tancament i d’un Ple a les portes de Nadal”.

Comentaris
To Top