Ciutat

Sabadell, en alerta per pluges intenses aquest dimecres

L’episodi de pluges arribarà aquest dimecres per tancar el juliol més càlid de l’última dècada

Imatge d'arxiu d'un dia de pluja a Sabadell

L’onada de calor que ha colpejat Sabadell aquestes dues últimes setmanes dona un respir a la ciutat. Després de diverses jornades amb els termòmetres enfilant-se per sobre dels 30 graus, les temperatures començaran a baixar a partir d’aquest dimarts. L’evolució meteorològica ha permès el Departament d’Interior eliminar les restriccions per risc d’incendi a Sabadell i al seu entorn.

La treva que ha començat aquest dimarts vindrà a més acompanyada d’aigua. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació de perill per intensitat de pluja a Sabadell, en un episodi de precipitacions que afectarà també aquest dimecres la Garrotxa, Osona, el Ripollès, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Maresme, el Barcelonès, el Baix Llobregat i el Garraf.

En aquestes zones del territori es podrien superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts i els xàfecs poden anar acompanyats localment de tempesta, segons ha advertit el Meteocat. La calamarsa o la pedra també poden ser protagonistes en alguns punts concrets.

L’arribada de les pluges tanca un mes de rècord. Aquest juliol està sent el més càlid en tretze anys a Sabadell, amb temperatures que han arribat als 31 graus de manera ininterrompuda durant més d’una vintena de dies.

El juliol més càlid en tretze anys a Sabadell

Comentaris
To Top