Ciutat

El Seguici Festiu recupera la Mulassa i els Cavallets 400 anys després

Sabadell es retroba amb part del seu patrimoni històric festiu i recupera dos elements que ja van existir fa més de 400 anys

Imatge d'arxiu de l’Àliga de Sabadell, incorporada al bestiari l'any passat

El bestiari sabadellenc comptarà amb dues noves figures: la Mulassa, a càrrec de l’Associació Amics Encultura’t de Sabadell, i els Cavallets, per part de l’Esbart Sabadell Dansaire. L’acte de presentació i bateig tindrà lloc el diumenge 31 de juliol amb l’assistència de diversos representants del consistori. L’activitat, que començarà a les 18.30 h a la plaça de Sant Roc, s’emmarca en la diada de Sant Feliu, l’antiga Festa Major de Sabadell.

Amb aquest fet, Sabadell es retroba amb part del seu patrimoni històric festiu i recupera dos elements que ja van existir fa més de 400 anys. Diversos documents trobats en les Ordinacions de la Vila i Universitat de Sabadell parlen de la participació d’aquestes figures a les festes de la Puríssima, l’any 1619. A més, les notes també revelen les similituds entre el Gremi de Paraires sabadellenc i el barceloní, responsables de les actuacions de les seves respectives mulasses.

El Seguici Festiu de Sabadell
La Mulassa i els Cavallets se sumen així a la resta de figures que formen part del nou Seguici Festiu de Sabadell. Aquesta organització, creada el passat mes de maig, aplega diverses entitats de cultura popular de la ciutat. Ara mateix, el Seguici està format per l’Àliga, dels Geganters de Gràcia, la Víbria, dels Diables de la Creu Alta, i el Lleó, de l’Associació Amics Encultura’t. A més, també hi formen part els Galejadors, el Ball de Diables, el Ball de Bastons i els Gegants i Capgrossos de Sabadell.

Multitudinària presentació de l’Àliga de Sabadell

Comentaris
To Top