Diners

El Banc Sabadell guanya 393 milions d’euros fins al juny (+78%)

Edifici del Banc Sabadell a la Plaça Catalunya de la ciutat

L’entitat bancària redueix un 4,8% els costos respecte a fa un any després de la sortida dels treballadors inclosos en el darrer ERO

Edifici del Banc Sabadell a la Plaça Catalunya de la ciutat / LL. FRANCO

El Banc Sabadell ha tancat el primer semestre del 2022 amb un benefici net atribuït de 393 milions d’euros, un 78% més que fa un any, quan va guanyar 220 milions d’euros.

Els ingressos del negoci bancari (marge d’interessos + comissions netes) arriben als 2.486 milions, un 3,8% més en termes interanuals. El marge recurrent de l’entitat (marge d’interessos + comissions – costos) augmenta un 18,5% interanualment. A més, l’entitat arriba a un ROTE del 7%, superant els objectius del pla estratègic.

Pel que fa als costos totals, pugen a 1.440 milions d’euros el juny del 2022 i disminueix un 4,8% durant l’any, principalment pels estalvis en despeses de personal després de dur-se a terme el darrer ERO, així com per una reducció de les despeses generals. Durant el trimestre, els costos totals cauen un 1,6%, en línia amb l’estalvi estimat de 110 milions d’euros el 2022.

Així mateix, TSB obté un benefici individual de 61 milions de lliures fins al juny i suma sis trimestres de contribució positiva al Banc Sabadell.

Bona valoració dels resultats

El conseller delegat de l’entitat bancària, César González-Bueno, ha indicat durant la presentació de resultats aquest dijous que el Banc està complint “tots els objectius d’aquest any”. Per part seva, el director financer, Leopoldo Alvear, ha destacat la importància de la millora del perfil de risc de l’entitat, amb una reducció de la ràtio de mora i d’actius problemàtics, com una de les claus dels bons resultats del Banc aquest primer semestre de 2022.

El Banc Sabadell triplica guanys en el primer trimestre de 2022

Creixen les comissions netes

Les comissions netes se situen en 729 milions d’euros, cosa que representa un creixement del 2,8% interanual. Quant al crèdit viu, el Banc Sabadell tanca el primer semestre del 2022 amb un saldo de 158.074 milions d’euros.

Josep Oliu: “No sabem què ha de passar per tornar a Sabadell, però no ha passat”


D’altra banda, al tancament del juny del 2022, els recursos de clients en balanç totalitzen 163.391 milions d’euros i creixen un 3,8% interanual. Durant el trimestre també augmenten un 1,3% per la positiva evolució de comptes a la vista i dipòsits a termini.

En definitiva, els actius totals de l’entitat bancària pugen a 257.229 milions d’euros, fet que suposa un creixement del 2,8% interanual i de l’1,6% durant el trimestre.

Reducció d’actius problemàtics

Seguidament, els actius problemàtics es redueixen durant el trimestre després de materialitzar-se la venda de la cartera Austro de 400 milions de crèdits unsecured. Totalitzen 6.991 milions d’euros al tancament del juny del 2022, 5.714 milions dels quals són préstecs dubtosos i 1.277 milions actius adjudicats. La cobertura d’actius problemàtics se situa en el 52,3%, i la cobertura de préstecs dubtosos (stage 3) amb el total de provisions del 55,3% i del 39,0% per als actius adjudicats.

La ràtio de morositat mostra un comportament positiu i se situa al 3,31%, reduint-se tant a nivell trimestral com interanual.

Demanen un impost a la banca “neutral”

D’altra banda, César González-Bueno ha afirmat que el nou impost a les entitats bancàries que prepara el govern espanyol ha de ser “neutral“. “És imprescindible que aquest nou impost respecti el marc de competència entre entitats. No pot ni ha d’afavorir a cap entitat. Ni per excloure alguns bancs ni per definir un mètode de càlcul que perjudiqui o afavoreixi”, ha destacat. Així mateix, ha indicat que les entitats financeres ja tenen una “alta” pressió impositiva i ha apuntat que del nou impost perjudicarà especialment als petits inversors que formen la base d’accionistes de bancs com el Sabadell.

Per contextualitzar la situació del sector bancari que el nou impost pretén gravar amb fins a un 4,8% sobre els beneficis per interessos, el conseller delegat ha recordat el “pitjor comportament” de les entitats financeres a la borsa espanyola en comparació d’altres activitats.

Publicitat
Comentaris
To Top