EDITORIAL

Referents del bestiari popular

Sabadell és un dels municipis amb un catàleg de membres del bestiari popular més grans de Catalunya. Un autèntic mèrit de les entitats culturals de la ciutat, que pràcticament cada any presenten una nova bèstia. Recentment, a la plaça de Sant Roc, vam poder conèixer la Mulassa i els Cavallets, sense anar més lluny, que tornaven a la ciutat després de 400 anys.

Donar continuïtat a la tradició, alhora que es genera comunitat i arrelament a la vila, és un dels aspectes destacats dels elements de la cultura popular. I tant aquests com d’altres són els que ens faran gaudir de la Festa Major una vegada més –ja queda menys d’un mes!– i ben segur que són elements que han de tenir un protagonisme important durant el 2024, any en què Sabadell serà la Capital de la Cultura Catalana. Aleshores, els més de vint animals reals i fantàstics que formen part d’aquest patrimoni cultural seran novament els protagonistes, però per arribar-hi, cal donar suport a les entitats que els gestionen en el dia a dia, i no només els dies de festa, perquè puguin tirar endavant. Implicar-nos-hi és cosa de tots.

Comentaris
To Top