Ciutat

Amplien la bassa de Can Feu per evitar inundacions a les vies dels FGC

El soterrament de les vies dels FGC a Can Feu arrossega un problema des del seu inici: a l’entrada a Sabadell per la zona del castell, si plou molt les vies es poden arribar a inundar.

La setmana que ve està previst que acabin les obres d’ampliació de la bassa de Can Feu, entre el castell i la plaça del Mil·lenari. Les obres les impulsen conjuntament l’Ajuntament, Infraestructures de la Generalitat i FGC i han de permetre millorar la capacitat d’embassament i drenatge de l’aigua, per evitar que s’inundin les vies i s’hagi d’interrompre el servei i, d’altra banda, que les inundacions del terreny acabin malmetent el castell.

Imatge virtual de les actuacions fetes a Can Feu / CEDIDA

Els moviments de terres que s’estan fent pretenen millorar la capacitat d’embassament, drenatge i laminació de l’aigua de la pluja que arriba a la superfície a través de l’antiga llera del torrent de Can Feu. Ara, el que s’ha fet és ampliar la bassa de laminació que hi ha a prop de les vies del tren i reconduir l’últim tram de la llera del torrent, respectant els arbres que hi havia a l’antiga llera.

L’Ajuntament assegura que aquesta actuació evitarà que la base del castell de Can Feu es deteriori per l’acumulació d’aigua en futurs episodis de pluges intenses.

Aquests treballs no són els únics previstos per aquest sector, ja que “en un futur” es preveu completar-los amb la renaturalització dels talussos i de la llera, creant un espai lliure i naturalitzat.

Comentaris
To Top