Oci i cultura

El festival La Regadora celebra la seva segona edició amb èxit

la regadora

“Canviem el sistema, no el clima”, aquest és el lema de La Regadora – Ciutat de les Alternatives. Amb una proposta ben clara, el festival reivindicatiu impulsat per més de 30 entitats i organitzacions de la ciutat s’ha desenvolupat durant aquest cap de setmana a Sabadell. Les activitats s’han concentrat a Ca l’Estruch, la plaça de La Creu Alta i el carrer de Sant Isidre.

Actes a Ca l’Estruch

L’espai de Ca l’Estruch ha estat un dels epicentres de l’esdeveniment. Allà s’hi han celebrat diverses xerrades i tallers. A les taules rodones s’ha parlat de temes com mobilitat, cultura, conflictes, salut o sexualitat. Tot des d’una perspectiva crítica i de transformació envers el sistema. I és que el festival és un espai de formació, però també de proposta. Com a ponents han destacat Àlex Pujol, membre de Txarango que ha explicat com van gestionar la Gira El Gran Circ; Mar Carrera de Pol·len Edicions, que ha presentat el llibre de La Regadora; el periodista internacional Hibai Arbide o Georgina Monge, experta en gènere i ciutadania i activista feminista, entre altres.

la regadora

Taula de feminismes a Ca l’Estruch / Cedida

Pel que fa als tallers, s’han oferit propostes de dansa urbana a càrrec de Women Wiz Attitude, tallers de circ a càrrec de l’Estruch o taller de massatges organitzat per Tracta’m.

Fira d’entitats

El carrer de Sant Isidre ha acollit paradetes de jardineria, natura, roba i materials ecològics així com un conjunt d’entitats cooperatives i d’autogestió. Gestionades per Veïns de La Creu Alta, el Tallaret, La Sàrria, Som energia i Fiare banca ètica entre altres. Tot per conscienciar al bon nombre d’assistents, que han circulat pel carrer durant tota la jornada, sobre el moviment ecologista i sostenible. 

la regadora

Entrada del carrer Sant Isidre / D.S

Festival de música

La plaça de la Creu Alta ha acollit la part musical, destacant els sons de rap i reagge. Trapi Sound System Group i la cantant Nupah han posat el toc jamaicà. Al vespre han actuat Misèria i Kazaya i H%. També ha participat Lia Kali, qui ha acompanyat a Bit de Tribade i Elane. Finalment, la nit del dissabte ha conclòs amb una actuació dels Diables de La Creu Alta i el sorteig d’una cistella cultural.

La fira pagesa anul·lada

La fira pagesa i productes de proximitat, programada pel diumenge, finalment no s’ha celebrat. Des de l’organització han criticat a l’Ajuntament per haver-los posat “traves burocràtiques”.

PARK(ING) DAY

Dissabte, a l’aparcament del Vapor Turull, es va realitzar una prèvia al festival. A l’acte es va celebrar una performance reivindicativa per transformar l’espai en una mena de jardí verd.

la regadora

El Park (ing) day va acollir una gran quantitat de públic el divendres / Cedida

Comentaris
To Top