Ciutat

La plaça de l’Artèxtil ja es diu oficialment així

El solar on es construirà la promoció de 82 pisos a l’Artèxtil / LLUÍS FRANCO

La plaça de l’Artèxtil ja es diu oficialment així. Estarà ubicada entre els carrers de Vidal, Romeu, Covadonga i Quevedo

El solar on hi haurà la plaça de l'Artèxtil i els tres edificis d'habitatges / LLUÍS FRANCO

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dilluns la denominació de la plaça de l’Artèxtil. Es tracta de l’espai que hi ha a l’interior de l’illa delimitada pels carrers de Vidal, Romeu, Quevedo i Covadonga, en aquest barri.

És un pas especialment simbòlic per mantenir viu el nom de l’antiga fàbrica tèxtil de la Gran Via, ara propietat de l’Ajuntament i de la qual se n’ha conservat la xemeneia, la part de les oficines i la torre de servei. En l’espai conservat és on està previst que es faci la seu de l’Escola d’Infermeria de la UAB a Sabadell, vinculada a l’hospital Parc Taulí.

La plaça prendrà forma amb la construcció de 82 pisos en tres edificis, situats entre els carrers de Brujas i de Romeu. Als baixos, es preveu que hi hagi sis locals comercials. La construcció de la plaça permetrà connectar la Gran Via amb el carrer de Covadonga.

La construcció del Parc Tèxtil s’ha vist endarrerida per diversos motius. Inicialment, la promotora preveia lliurar els habitatges a principis del 2023, però passada la pandèmia de la Covid, la previsió és que s’entreguin el segon trimestre del 2024 segons confirma l’empresa.

L’Artèxtil tira endavant superades les al·legacions

Comentaris
To Top