EDITORIAL

Seguretat vs. privacitat

La Policia Municipal de Sabadell estrenarà aviat una nova central de comandament. Un espai en què els agents podran visualitzar fins a catorze punts de la ciutat en temps real gràcies a les càmeres de videovigilància instal·lades arreu de la ciutat. La policia comptarà amb una nova tecnologia basada en la intel·ligència artificial que permet distingir els trets físics de les persones i vehicles, entre moltes altres funcions. Aquest avenç tecnològic permetrà fer un gran salt en matèria de prevenció i actuació policial, però també pot generar intranquil·litat entre alguns veïns.

Tots els sistemes de videovigilància de Catalunya han de rebre el vistiplau d’una comissió específica que és molt garantista. És important remarcar-ho: les càmeres només es poden utilitzar amb finalitats policials i judicials. En cap cas tindran cap altra funció, perquè aniria en contra de la llei i dels drets fonamentals. Hem de poder fer renúncies amb l’objectiu de tenir més seguretat. La nova central de comandament i la implantació de noves càmeres segur que millorarà la resposta de la Policia Municipal envers la ciutadania.

Comentaris
To Top