Diners

IDP creix en vendes i obre oficines a Madrid i Tenerife

IDP Enric Blasco

L’empresa sabadellenca factura 17,5 milions d’euros en el segon quadrimestre de 2022. L’objectiu és assolir els 27 milions en acabar l’any

Imatge del conseller delegat d’IDP, Enric Blasco / LLUÍS FRANCO

El grup d’enginyeria IDP tanca el segon quadrimestre del 2022 amb una facturació consolidada de 17,5 milions d’euros, un 30% més que el mateix període de l’any passat (13,4 milions d’euros). L’empresa sabadellenca, amb seu a la Torre Millenium, obté, a més, un Ebitda de 3,6 milions d’euros (suposa el 20,7% de les vendes).

L’objectiu de la companyia, que desenvolupa projectes mitjançant una tecnologia innovadora anomenada BIM (Building Information Modeling), és assolir per aquest 2022 uns 27 milions d’euros de facturació. Aquesta xifra seria un 40% més gran que la del 2021.

Des que IDP va adquirir una participació majoritària d’Ecointegral, empresa referent del sector energètic i les telecomunicacions a l’Estat, la companyia ha seguit una línia de creixement continuat. De fet, gràcies a aquesta operació, l‘empresa ha incorporat dues línies “estratègiques”, en veu del conseller delegat, Enric Blasco: el sector energètic i les telecomunicacions. A més, l’entrada de Nazca Capital en l’accionariat d’IDP, el juliol del 2020, també va permetre la companyia augmentar el seu lideratge a l’Estat.

El grup d’enginyeria IDP adquireix Ecointegral

Àmplia cartera de projectes

Ara mateix, l’empresa disposa d’una cartera de projectes pendents de producció que ascendeix a 54,2 milions d’euros. En la llista hi trobem la planta industrial de l’empresa Kronospan a Tortosa, l’agroparc Ametller Origen a la comarca de l’Alt Penedès, els complexos de tractament de residus a Navarra i Tenerife, i el desplegament de punts de recàrrega de vehicles elèctrics Iberdrola a Madrid, Andalusia, Galícia i Canàries.

Així mateix, aquest mes de setembre, en línia amb l’estratègia de consolidar-se a la península Ibèrica, IDP ha inaugurat unes modernes oficines a Madrid,  amb capacitat per a més de 70 enginyers, i a l’illa de Tenerife. Comptant les dues noves delegacions, l’empresa sabadellenca en té ara 11 repartides per tot l’Estat: Sabadell (on es troba la seu), Madrid, Saragossa, Màlaga, A Corunya, Lugo, Pamplona, Las Palmas de Gran Canària, Còrdova, Tenerife i Pamplona. La plantilla d’IDP és ara de 467 treballadors.

Enric Blasco (IDP): “Ens sentim molt identificats amb Sabadell”

Comentaris
To Top