Ciutat

La construcció del Portal Sud “no pinta bé”

Marta Farrés destaca que els problemes arriben degut a la inflació amb un contracte de molts milions

Els terrenys on es construirà la rotonda, amb l'aeroport al fons / VICTÒRIA ROVIRA

A finals del 2023 havia d’estar acabat el Portal Sud, l’accés pel sud de Sabadell, al voltant de l’aeroport, i amb connexió a la C-58. Un projecte que, ara per ara, “no pinta especialment bé”, va afirmar l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés.

Així ho va confirmar durant la conferència de SBD Cercle d’Entitats sobre el balanç del mandat, celebrada aquest dimecres a l’Espai Cultura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. Els problemes arriben degut a la inflació amb un contracte de “tants milions”. “Hem anat baixant” a la desena d’empreses que es van presentar i “estem fent els últims intents”, va expressar amb resignació, perquè “és molt dur” per la feina dels tècnics i la gent que hi ha treballat els últims anys.

Va reivindicar que “ho hem fet tot bé” i va repassar tots els procediments complerts, des de que la Generalitat va donar l’aprovació, el març del 2020, dies abans de decretar l’estat d’alarma, fins a publicar les bases, licitar el projecte i adjudicar-lo. I va lamentar que tot ha estat “mala sort”. A més, va apuntar, al final “tot costarà més diners”.

El passat mes de desembre es va atorgar la primera fase del Portal Sud, que contemplava la construcció d’una rotonda de 90 metres de diàmetre, amb dos carrils de circulació a l’interior i quatre ramals i un enllaç, per una banda, amb la carretera de Bellaterra i, per l’altra, amb la C-58.

Les obres de l’Ajuntament podran costar un 20% més

Comentaris
To Top