Ciutat

L’exalcalde Juli Fernàndez serà el nou conseller de Territori

Juli Fernàndez (ERC)

El republicà ha estat escollit per Pere Aragonès com a nou conseller de la Generalitat

Imatge d’arxiu / D.S

El terratrèmol que ha provocat la sortida de Junts del Govern de la Generalitat ha tingut impacte a Sabadell.  La reestructuració de l’executiu ha comportat el nomenament de nous consellers.

Un d’ells serà l’exalcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, que ocuparà la conselleria de Territori. Fernàndez, que actualment ocupava el càrrec de vicesecretari general de Coordinació Institucional al consell d’Esquerra passarà ara a una nova àrea del Govern, gestionada fins fa pocs dies per Jordi Puigneró.

Vida dedicada a la política

El republicà compta amb una bona trajectòria política. L’any 2000 va començar a les joventuts i més endavant va passar al partit, on ocupava el càrrec de vicesecretari general de coordinació institucional. Entre el 2007 i el 2011 va ser director general de Joventut de la Generalitat com a director de l’empresa pública Turisme Juvenil de Catalunya i més endavant com a director de l’Agència Catalana de la Joventut.

A Sabadell Fernàndez va ser alcalde durant els anys 2015-2017. Després va ser tinent alcalde i entre el 2018-2021 va desenvolupar la tasca de delegat del Govern a Barcelona. Al seu compte de Twitter el nou conseller s’ha mostrat molt agraït pel nomenament.

Nous consellers

El nomenament de Juli no és l’única novetat a l’executiu. Amb les modificacions forçades el Govern de Pere Aragonès queda així:

Natàlia Mas, consellera d’Economia i Hisenda; Meritxell Serret, consellera d’Acció Exterior i Govern Obert; Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats; Manel Balcells i Díaz, conseller de Salut; Carles Campuzano, conseller de Drets Socials i la castellerenca Gemma Ubasart, consellera de Justícia.

El nomenament de Fernàndez ha generat reaccions a la ciutat. Una d’elles ha estat la de l’alcaldessa, Marta Farrès, que ha felicitat Juli pel seu nou càrrec. Farrès també s’ha mostrat esperançada per treballar amb el nou conseller com més aviat millor.

Comentaris
To Top