Ciutat

El Govern català invertirà 12 milions d’euros per fer el Narcisa Freixas i el Virolet

L’aprovació arriba en el marc del Programa d’encàrrecs d’actuacions (PEA)

El Govern català ha aprovat aquest dimarts, en el marc del Programa d’encàrrecs d’actuacions (PEA), la inversió de 12 milions d’euros per executar les obres de construcció en el Narcisa Freixas i el Virolet de Sabadell. En el primer centre, es preveu destinar 8.369.178 euros en l’execució de la nova construcció de l’institut de 3 línies d’ESO i 2 de batxillerat. Pel que fa a l’escola Virolet, la partida serà de 3.459.619 euros, destinats a l’ampliació a dues línies d’ESO.

El Departament d’Educació va refermar a començament de mes el seu compromís per tirar endavant la construcció del nou institut Narcisa Freixas i Cruells i activar l’edificació de la segona fase de l’institut-escola Virolet de manera imminent. Així ho va manifestar el conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, a l’alcaldable i portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, al llarg de diversos contactes mantinguts els últims mesos per fer seguiment de les accions a la ciutat. “Les construccions s’activaran immediatament, que és el que reclamen, amb tota la raó, les comunitats educatives dels dos centres” va remarcar l’alcaldable republicà.

“Esperem que es compleixi el compromís”

El consistori ha celebrat la notícia, ja que “hi ha famílies que fa molt temps que reclamen l’ampliació del Virolet i l’edifici del Narcisa Freixa”. Així ho ha anunciat el regidor d’Educació, Manuel Robles, que sosté que “són inversions que arriben sobretot gràcies a les famílies i a les direccions de les escoles, que porten molt de temps treballant per fer-les possibles”. Tanmateix, el regidor ha demanat a la Generalitat que compleixi el compromís: “Tant de bo aquesta vegada sigui la definitiva, però l’acord aprovat preveu obres entre el 2023 i 2029, el que no respon a les expectatives de les comunitats educatives de Sabadell perquè no s’estableix un calendari i no saben quan es faran aquestes obres”.

Educació construirà el Narcisa i el Virolet de forma “imminent”, segons ERC Sabadell

Comentaris
To Top