Ciutat

Les entitats alcen la veu: “No permetrem que el CAP Gràcia es quedi sense pediatria”

“Cal defensar un model de pediatria de proximitat i qualitat”, han remarcat

La Plataforma per la Pediatria de Sabadell, amb la implicació de CCOO, UGT, SOS Pediatria i FAV Sabadell, ha alertat aquest divendres sobre la greu situació que viu la sanitat pública. Les entitats denuncien les retallades en el sector, aixecant la veu per fer front a la voluntat del Departament de Salut de la Generalitat de traslladar l’atenció pediàtrica del CAP Gràcia al CAP Centre.

“Cal defensar un model de pediatria de proximitat i qualitat”, han remarcat. Els portaveus de la plataforma alerten que el model està en perill. “La professió de pediatra d’atenció primària no està suficientment valorada ni protegida”, han avisat. Les darreres accions, lamenten, responen a una estratègia planificada del Departament de Salut, que pretén posar barreres a la ciutadania perquè no faci ús de tot allò que és públic i els usuaris es vegin obligats a marxar al sector privat. “No permetrem que el CAP Gràcia es quedi sense pediatria, això va en contra del model”, han defensat.

Impacte de la pandèmia

Les retallades en el sector, apunten, s’han accelerat amb la covid. “La pandèmia ha fet explotar un sistema que ja estava molt col·lapsat”, coincidien a dir els representants de les diferents entitats. “Volem que es revisi el sistema i es defensi el model de proximitat, que és positiu per a les famílies”.

La plataforma ha presentat el full de ruta del proper trimestre, amb l’objectiu de reunir-se amb diputats del Parlament de Catalunya i regidors de l’Ajuntament per tenir respostes davant la situació advertida. A més, han anunciat que organitzaran una concentració el pròxim 16 de novembre perquè els usuaris dels CAP més joves puguin viure una jornada de reivindicació al carrer.

Manifestació a Sabadell

Aquest dijous, unes 200 persones van protestar a la Rambla d’Ibèria, alterant la circulació de vehicles per aquesta artèria d’entrada i sortida de la capital vallesana, reivindicant que es mantingui el servei de pediatria al CAP Gràcia de Sabadell.

Rere la pancarta “No al trasllat de pediatria” va desfilar la comitiva. Aquesta nova manifestació arriba motivada davant la nul·la resposta del Departament de Salut a la intenció de moure aquest servei al CAP Centre, tal com des de fa mesos ve denunciant la plataforma SOS Pediatria.

Salut vol traslladar la pediatria del CAP Gràcia al Centre tot i el rebuig dels veïns

Comentaris
To Top