Ciutat

La plataforma Vàlua reconeix el suport d’un centenar d’empreses de Sabadell

La plataforma Vàlua reconeix el suport d’un centenar d’empreses de Sabadell i Vallès Occidental

L’acte ha reconegut les empreses que col·laboren amb les entitats de Vàlua / Víctor Castillo

Una trentena d’entitats del tercer sector de la ciutat s’han trobat a les jornades Sabadell amb Vàlua. La plataforma Vàlua, que aglutina la xarxa d’entitats sabadellenques del tercer sector, ha tingut cita avui a l’Espai Cultura de l’Antiga Caixa de Sabadell 1859, on van han donat a conèixer algunes dades rellevants: les entitats que la formen atenen més 56.400 persones.

Segons la memòria del 2021, Vàlua ha crescut fins a la trentena d’entitats, cinc més de l’any Covid. També les atencions a les persones van augmentar un 4,6 % en relació a l’any 2020, però es va reduir un 7% dels socis de Vàlua.

Volem generar una xarxa de col·laboració conjunta“, ha apuntat el copresident de la plataforma Vàlua, Joan Madaula. De la seva banda, Ricard Rodríguez, també copresident de Vàlua, apunta que “el 45% de les entitats ofereix un servei d’inserció laboral”.

110 empreses amb Vàlua

De fet, més d’un centenar d’empreses de Sabadell i comarca han rebut el distintiu d’Empresa amb Vàlua, un reconeixement que fa la plataforma a les companyies que col·laboren amb les entitats a través de la inserció laboral dels seus usuaris o amb la contractació dels serveis que ofereixen.

El regidor d’Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, ha reconegut la tasca de Vàlua a Sabadell. “És un pas històric i l’exemple de la col·laboració público-privada ben feta”, deia el responsable d’Acció Social. “El nostre repte és crear riquesa d’una forma justa i combatre les desigualtats”.

Una mirada general

El Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, ha destacat que la resposta a la crisi des d’Europa i la Generalitat “no té res a veure” amb la del 2008: “Hem procurat enfortir els pressupostos per donar cobertura a les necessitats socials”. Però ha reconegut que encara “cal fer més”. 

Així i tot, la presidenta de la Taula del Tercer Sector de Catalunya, Francina Alsina, assenyala les dificultats derivades de l’increment de preu i el “sobrecost” que han d’assumir les entitats del tercer sector: “Treballem sense oxigen“, destaca. Alsina sosté que les despeses mitjanes s’han disparat un 25% i els ingressos han caigut un 35%.

També amplia la mirada al global de la societat: “Un de cada quatre catalans viu en situació de pobresa“. Segons dades de la Taula del Tercer Sector de Catalunya, des del 2020 s’han triplicat les ajudes en alimentació i s’han duplicat en habitatge.

Alsina assegura que la situació actual de pobresa i exclusió social ja és “molt pitjor” que la de la crisi econòmica del 2008. Les entitats han insistit a demanar que s’aprovin els pressupostos de 2023 i que aquests incrementin la partida d’ajudes socials: “El 70% dels nostre finançament és públic“, destaca Alsina. També ha lamentat les “traves burocràtiques”. Per facilitar la implicació privada als projectes socials del tercer sector, Alsina proposa impulsar una llei de mecenatge, amb incentius fiscals.

Comentaris
To Top