Ciutat

Sabadell, amb nivells alts de contaminació per l’arribada de pols africana

La qualitat de l’aire és regular i es preveu que la intrusió de pols d’origen africà es mantingui en nivells moderats

Sabadell continua immers de ple en un episodi de contaminació per l’elevat nombre de petites partícules sòlides o líquides disperses a l’atmosfera, amb un diàmetre d’entre 2,5 i 10 mm. Segons dades de l’estació ubicada a la ciutat, la qualitat de l’aire és regular i es preveu que l’afectació per la intrusió de pols d’origen africà es mantingui en nivells majoritàriament moderats de PM10.

El Departament d’Acció Climàtica va activar el passat dimecres un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per una intrusió de pols africana que afecta Sabadell i tot el territori català. Les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) van detectar ja dimarts un augment important de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) en l’ambient atmosfèric a Catalunya.

Segon episodi similar en els últims mesos

L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament, i s’activa per reduir les emissions de contaminants, en aquest cas, les partícules que s’emeten per causa de les activitats humanes, que s’afegeixen a les que hi ha presents a l’atmosfera per motius naturals.

El passat mes de març, el Departament d’Acció Climàtica ja va emetre un avís preventiu per contaminació atmosfèrica en un episodi similar, davant la previsió d’arribada d’una massa d’aire africana amb un elevat contingut de pols en suspensió.

L’arribada de pols africana fa activar l’avís preventiu per partícules a Sabadell

Comentaris
To Top