Ciutat

El ple municipal aprova aquest dijous els pressupostos 2023

Ple municipal de l'Ajuntament, lloc on se'n duen a terme els pressupostos

Els comptes presentats pel Govern a mitjan octubre tiren endavant després del “sí” de Junts

El Govern municipal aprovarà aquest dijous els seus pressupostos del 2023 en la sessió extraordinària del ple que s’ha de celebrar al matí. Els comptes presentats pel Govern –PSC i Marta Morell– tiren endavant després del ‘sí’ de Junts per Sabadell, soci extern de l’executiu.

Així, el pressupost de Sabadell creixerà fins als 266 milions d’euros el 2023, un 5,3% més que enguany. L’Ajuntament incrementa la despesa en un context advers i, malgrat la inflació i la guerra d’Ucraïna, es preveuen unes inversions de 23,8 milions d’euros.

Augment del pressupost social

Entre la llista d’accions previstes per a l’any vinent, destaca l’augment del pressupost social, amb 2 milions d’euros més per a ajuts a les persones més vulnerables i habitatge fonamentalment, i el reforç en matèria d’empresa. Es farà un pla d’ocupació per donar feina a 200 persones, es destinaran 150.000 euros a la millora de polígons industrials i per captar noves empreses, es licitaran 40.000 metres quadrats de nova superfície industrial, una part important a Sant Pau de Riu-sec.

Els pressupostos també són expansius en dues de les àrees prioritàries per al Govern socialista: la seguretat (19 milions d’euros) i l’espai públic (38,2 milions d’euros). La instal·lació de noves càmeres de videovigilància i la posada en marxa d’una nova central de comandament, l’asfaltat de carrers, juntament amb millores en la il·luminació, són algunes de les novetats del pressupost.

Crítiques dels grups de l’oposició

Entre les inversions més destacades hi tornen a aparèixer obres en curs o en tramitació, com el Portal Sud (3,3 milions d’euros) i el Pavelló dels Merinals (4 milions d’euros). També destaca la partida d’1,4 milions d’euros per a l’escola de restauració de Sallarès Deu.

Els grups municipals de l’oposició (ERC, la Crida i Ciutadans) consideren que són uns comptes que no responen a les necessitats actuals dels sabadellencs.

Comentaris
To Top