Ciutat

Les notícies més destacades d’aquest dimarts a Sabadell

La mobilitat és una de les qüestions que marquen l’actualitat sabadellenca recurrentment. L’arribada de l’autobús elèctric o la implementació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) destaquen com a informacions rellevants en les últimes hores.

A finals dels 2023 ja s’hauran fabricat els sis primers autobusos elèctrics que recorreran Sabadell de punta a punta. Transports Urbans de Sabadell (TUS) ha rebut propostes d’onze marques disposades a dissenyar l’autobús del futur de la nostra ciutat. I, previsiblement, abans d’acabar l’any, es farà pública l’empresa guanyadora del concurs.

Xavier Andreo: “L’autobús elèctric ja té l’autonomia d’un híbrid”

Sabadell treballa per implementar la zona de baixes emissions (ZBE) durant l’any que ve, i no abans de l’1 de gener del 2023 com marca la normativa estatal, dictada des de la Unió Europea per reduir la contaminació. I aquesta nova regulació no arribarà aquí com a mínim fins a l’any vinent.

La zona de baixes emissions de Sabadell tindrà vint controls

L’any 2021 es va assolir un rècord històric en ciberatacs. Al conjunt de l’Estat es va registrar més de 305.000 delictes informàtics, un 6,1% més que el 2020, segons el Sistema Estadístic de Criminalitat (SEC). Catalunya no va ser aliena a aquesta dura realitat, ni tampoc Sabadell. Les empreses del territori han d’apostar de forma decidida per la ciberseguretat.

La ciberseguretat, l’eina per protegir els sistemes informàtics de les empreses

El nou parc de les Aigües encara no té data prevista d’obertura, tot i que des de l’Ajuntament es preveia que estaria enllestit a finals d’aquest any. Ara, la Junta de Govern Local ha tret a licitació el subministrament de mobiliari urbà i jocs infantils pel parc, i encara resta pendent licitar la instal·lació de jocs d’aigua.

El parc de les Aigües, sense data d’obertura a l’espera que arribin els últims materials

Els tècnics han provat les fonts amb lluminària que hi haurà al centre del nou Passeig aquest dilluns a la tarda. El nou espai s’inaugurarà el proper 26 de novembre, coincidint amb l’encesa dels llums de Nadal.

VÍDEO: Així lluirà de nit la nova font del passeig de la Plaça Major de Sabadell

Comentaris
To Top