Ciutat

El primer avió 100% elèctric s’estrena al públic a l’Aeroport de Sabadell

El Velis Electric, durant el seu primer vol el passat mes de juny / LL. FRANCO

L’Aeroclub Barcelona-Sabadell presentarà en societat aquest diumenge, en el marc de la jornada de portes obertes organitzada per la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya, el nou Velis Electric, el primer avió elèctric certificat a Europa.

El passat mes de juny, l’Aeroclub, el club més gran d’Europa en nombre de socis i hores de vol, va realitzar el vol inaugural, que va comptar amb la presència de l’alcaldessa Marta Farrés. Un cop conclosos els tràmits per a la seva certificació com a aeronau d’escola a Espanya, hom qui ho vulgui podrà veure la posada en marca i les evolucions en vol de la primera aeronau elèctrica certificada al continent.

La jornada de portes obertes se celebra a l’Aeroport de Sabadell a partir de les 10.30 hores i fins a les 13.30 h. Durant la jornada, el Velis Electro efectuarà dos vols, a les 11 hores i ales 12.30 hores, perquè el públic assistent pugui comprovar l’escàs soroll d’aquesta aeronau. Aquest avió pioner és un avió biplaça, 100% elèctric, destinat principalment a la formació de pilots. La seva arribada al mercat representa una autèntica revolució per als aeroclubs i les escoles d’aviació en el context de la transició mediambiental i, alhora, una perspectiva de futur molt il·lusionant per al món de l’aviació.

Amb l’objectiu d’eliminar progressivament l’ús de combustible fòssil, la Barcelona Flight School, l’escola de pilots de l’Aeroclub, es converteix en la primera escola de l’Estat que utilitza energies renovables en la seva flota d’aeronaus.

Publicitat
Comentaris
To Top