ESPORTS

Janna Sobrepera, la trituradora de porteries de l’OAR Gràcia Sabadell

Janna Sobrepera en un dels seus clàssics llançaments / Lluís Franco

Una de les claus de l’actual segona posició a la taula de l’OAR Gràcia a la Divisió d’Honor Plata femenina, a només un punt del líder Mislata, és la gran aportació golejadora de Janna Sobrepera. Dels 271 gols de l’OAR Gràcia -ara mateix és el màxim realitzador del grup-, la lateral gracienca n’ha marcat 68, la qual cosa significa el 25%, una dada estratosfèrica. “No m’hi havia fixat, però això és fruit de la gran feina de les companyes que em faciliten trobar espais i també soc l’habitual llançadora de penals”, explica amb humilitat la protagonista.

És la seva primera temporada a l’OAR. Va començar a jugar al Sant Quirze i posteriorment, va afrontar el pas a la categoria sènior al Nantes francès amb només 19 anys. “Un entrenador em va veure jugar a la selecció espanyola júnior i em van fitxar. Va ser una etapa dura pel tema de l’adaptació en un altre país, sense la família, però també una experiència positiva per conèixer l’handbol més professional”. Va durar dos anys. Després va recalar al BM Granollers on “les coses no van sortir com hauria volgut. De totes maneres, faig una valoració positiva d’aquests últims 4 anys”.

Aquest estiu va sorgir la possibilitat de l’OAR Gràcia i no s’ho va pensar dues vegades: “Penso que va arribar en el moment ideal per la meva situació personal. Havia acabat els estudis (Grau Superior de Patronatge i Moda) treballo en una empresa tèxtil de roba d’esport (Divari) i volia un canvi d’aires. L’OAR és el que necessitava: un club molt familiar, coneixia l’entrenadora (Carol Carmona) i a més entreno el cadet femení”.

Arrels familiars gracienques

El cognom Sobrepera té història a l’OAR Gràcia. El seu pare, Joan Antoni, va ser el porter del conjunt verd-i-blanc un grapat de temporades i actualment, el seu germà, el Pol, és el porter del sènior B. Amb aquestes arrels familiars, era fins i tot lògic que la Janna es plantegés posar-se també sota els pals. “La veritat és que al principi m’hi vaig posar, de petita, però rebia massa pilotades i vaig decidir canviar de posició. M’agrada més fer gols”, explica amb un somriure.

I en fa molts. S’ha convertit en una autèntica trituradora de porteries contràries. La seva mitjana és de 7,5 gols per partit, però en quatre ha superat els dos dígits. “M’afavoreix l’estil de l’equip, sempre intentem robar i córrer i després ja depèn de l’efectivitat”. Aquesta aportació ha permès a l’OAR superar la trentena en la majoria de partits i guanyar 7 partits en aquestes primeres 9 jornades, inclòs un al camp del líder Mislata. “Aquesta victòria ens va donar molta confiança perquè ningú s’ho esperava i va compensar el parell d’ensopegades que hem tingut. A vegades ens costa entrar als partits, però penso que tenim qualitat per aspirar als dos llocs de fases d’ascens”.

Aquest dissabte (18 h) visita el pavelló Municipal del carrer Boccacio l’Eón Horneo d’Alacant. La Janna adverteix que “serà un rival molt difícil. La seva classificació no reflecteix el bon nivell que té i no ens podem refiar gens. A casa és fonamental assegurar tots els punts”, emfatitza la lateral.

Comentaris
To Top