Ciutat

Un milió i mig d’euros per millorar el confort tèrmic de quatre escoles de Sabadell

Als Instituts Joan Oliver, Pau Vila i Vallès es canviaran els envolupants de la façana. A l’escola Joaquim Blume se substituirà la calefacció

El Departament d’Educació destinarà 8.510.574 euros a millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic dels centres educatius del Vallès Occidental. Aquest seguit d’obres es finançaran amb els fons europeus REACT-EU de recuperació econòmica que han de fer possible millorar les infraestructures que donen servei a la ciutadania, en aquest cas, escoles i instituts. A Sabadell es destinaran més d’1,5 milions d’euros de la partida per millorar el confort tèrmic de quatre centres educatius.

Als instituts Pau Vila, Joan Oliver i Vallès es canviaran els envolupants, és a dir, els elements de la façana que actuen com a aïllants tant del fred com de la calor i que separen la part interior de la part exterior de l’edifici. A l’escola Joaquim Blume se substituirà la calefacció actual per un de més eficient energèticament, amb menor impacte ambiental i que millorin la confortabilitat dels centres.

22 centres beneficiats

L’objectiu final de totes aquestes millores és aconseguir que els edificis propietat del Departament d’Educació es converteixin en infraestructures de màxima eficiència energètica. Els 8,5 milions d’euros d’inversió als serveis territorials Vallès Occidental amb els fons europeus permetran dur a terme actuacions en 22 centres: en 7 centres se substituiran les calefaccions i en 15 es millorarà els envolupants. A tot Catalunya es destinaran 102 milions d’euros per obres en un total de 294 centres educatius.

Els alumnes del Ribot i Serra exigeixen una reforma aprofitant la visita d’Educació

Comentaris
To Top