Ciutat

Salut: “Està bé el CAP Can Llong, els serveis es poden ampliar”

CAP Can Llong

Jornada de portes obertes al CAP Can Llong, entre crítiques. Representants del departament de Salut han visitat el nou equipament dos dies abans de la seva inauguració. La Generalitat ha presumit d’equipament entre els retrets de veïns i entitats, que consideren que el servei que s’ofereix “queda coix” per a un barri en creixement.

“El CAP està bé, està bé pensar que anirà creixent amb més professionals. I, si hi ha la necessitat, es pot ampliar amb més serveis”, ha apuntat la secretària d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, Carme Bertral, després de reunir-se amb el veïnat. “Sabem que hi ha enuig d’alguns veïns, però tot és parlar-ho”, deia.

secretària d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, Carme Bertral

La secretària d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, Carme Bertral / AINA TORRES

Entre les condicions que Salut tindrà en compte, segons Bertral, es troba el perfil d’edat del barri, les previsions de creixement poblacionals i la freqüència d’ús d’aquests serveis. “No tots els CAP de Catalunya han de ser iguals”, subratllava.

Els serveis del nou CAP

El centre està format per un edifici d’una planta de 1.685 metres quadrats, que consta d’una zona assistencial amb quatre consultes de medicina general, quatre d’infermeria i una sala d’espera. També tindrà una zona polivalent, amb sala de tractaments, dues consultes, boxes d’extraccions i altres espais complementaris i les àrees administratives, recepció, suport de personal i emmagatzematge.

CAP Can Llong

CAP Can Llong

Miquel Cirera, director de l’equip Atenció Primària Sabadell 4B (on pertany el CAP Can Llong), ha assegurat que el nou CAP s’inaugurarà el dia 14 de desembre amb dos equips de matí i dos de tarda. L’atenció odontològica i l’atenció a la salut sexual i reproductiva, però, seran serveis que continuaran centralitzat a Can Rull. I, en el cas de pediatria, continuarà centralitzat a la Concòrdia.

Miquel Cirera, director de l’equip Atenció Primària Sabadell 4B

Miquel Cirera, director de l’equip Atenció Primària Sabadell 4B

L’acte havia de comptar amb la presència de l’alcaldessa Marta Farrés, però ha justificat la seva absència al·legant que l’Ajuntament està en “desacord” amb la proposta de funcionament que la conselleria de Salut ha previst per al nou equipament.

El nou equipament està ubicat a la ronda d’Europa, 522. Es posarà en marxa dimecres, 14 de desembre. El CAP ha tingut un cost de 2,5 milions d’euros a càrrec del departament de Salut, després del pacte del 2016 amb l’Ajuntament de Sabadell, que va aportar 4 milions d’euros per millorar les Urgències del Parc Taulí.

Descontent amb el CAP de Can Llong: “Volem més bates i menys corbates”

Comentaris
To Top