Ciutat

Junts planteja perseguir les ocupacions conflictives: “Degraden la convivència”

LLUÍS MATAS
Lluís Matas (Junts per Sabadell) / D.S.

El grup municipal de Junts per Sabadell presentarà una moció al ple de gener per a actuar amb contundència davant d’ocupacions de pisos delinqüencials. Lluís Matas, portaveu dels juntaires, destaca que aquesta mena d’ocupacions generen “alarma social” i “degraden la convivència, generen problemes, amenaces i delictes”, apunta el número u de Junts a Sabadell. Creuen que “és necessari dotar als ajuntaments i comunitats de veïns d’eines jurídiques per fer front a aquestes ocupacions”.

El grup s’ha mostrat especialment preocupat en els casos d’immobles propietat d’entitats financeres, fons especulatius, la SAREB, o persones jurídiques considerades grans tenidors. “Aquests propietaris no actuen judicialment, i es desentenen dels problemes que generen”, apunten els juntaires.

Per evitar-ho, volen reclamar als tribunals de justícia i a la fiscalia de Catalunya que implementin protocols per permetre “uns tràmits ràpids i efectius per a desallotjar l’immoble ocupat il·legalment”.

En aquest sentit, proposen destinar a habitatge social els immobles recuperats d’aquestes ocupacions, precisament, per atendre la falta d’habitatge. Si prospera la moció al primer ple del 2023, haurà de servir per demanar que ajuntaments i les comunitats de veïns afectades puguin reclamar judicialment la desocupació si genera “una alteració greu” de la convivència. A hores d’ara, només ho pot fer la propietat.

Comentaris
To Top