AHIR I AVUI

La Plaça Major de Castellar, el cor de la vila

La Plaça Major de Castellar del Vallès ha estat des de la seva inauguració, durant la dècada del 1930, el principal punt de trobada dels castellarencs. Per a molts, es pot considerar, fins i tot, com el cor de la vila.

En els darrers anys, l’icònic espai ha patit una profunda transformació urbanística i s’ha convertit en una mena de ‘plaça de places’, ja que s’hi troben localitzats diferents equipaments i serveis municipals. No obstant això, un dels elements de la plaça que s’ha mantingut pràcticament intacte és la font monumental. A sota del text podeu trobar dues fotos: una dels anys 30 i l’altre actual. Es pot veure que no s’ha tocat l’estructura de la font més de 70 anys després. Aquest element, un dels més emblemàtics de Castellar, està situat al xamfrà entre els carrers Major i del Centre, i és obra del picapedrer Joan Sampere.

Imatge de la font monumental de la Plaça Major de Castellar durant la dècada del 1930 / CEDIDA (AJUNTAMENT DE SABADELL)

Imatge actual de la font monumental de la Plaça Major de Castellar / LLUÍS FRANCO

La Plaça, edificada sobre el camp de Can Codina

La plaça va ser edificada al camp de Can Codina, terreny propietat del senyor Antoni Torras i adquiri pel consistori municipal d’aquell moment, persidit per Antoni Tort, segons informació de l’Ajuntament de Castellar.

En definitiva, la Plaça Major és un espai de repòs i propici per a la tertúlia ciutadana. S’hi troben ubicats el Casal d’Avis, el Mercat Municipal i l’edifici d’El Mirador, entre altres establiments. També hi trobem un passeig que connecta amb la part més renovada de la plaça, on hi ha taules de pícnic i diversos jocs infantils.

Comentaris
To Top