Vallès

Gairebé mig milió per repensar la connexió amb Castellar

Trànsit a la Gran Via de Sabadell / V.ROVIRA

La millora de la mobilitat al Vallès Occidental és una de les reivindicacions històriques dels diferents actors implicats. Aquest dimecres, ERC i En Comú Podem van tancar un acord pels pressupostos de la Generalitat del 2023, en el qual s’obre la porta a allargar la línia d’FGC de Sabadell fins a Castellar del Vallès.

El text estableix el compromís de la Generalitat a destinar 200.000 euros per a l’estudi d’una connexió ferroviària des de l’estació de Sabadell Parc del Nord, un projecte que s’arrossega en la darrera dècada. L’alcaldable d’En Comú Podem a Sabadell, Joan Mena, va argumentar en aquest sentit que el projecte “és el que podria solucionar els problemes de mobilitat al Vallès Occidental”.

400.000 euros previstos

En el document presentat aquest dimecres, a més, també s’afegeix una altra partida d’uns altres 200.000 euros per dur a terme un estudi amb la finalitat d’executar la connexió de la C-58 amb la carretera B-124, que permet accedir a Castellar del Vallès. En total, es preveu invertir 400.000 d’euros per repensar i planificar la connexió terrestre amb el municipi del Vallès, ja sigui a través del tren o mitjançant el vehicle privat per carretera.

Sobre aquesta qüestió, en una entrevista al Diari, l’alcalde de Castellar i president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, va reclamar el compliment del Pla Específic de Mobilitat aprovat el 2021, que ja contempla ambdues infraestructures, en forma de ronda Nord i perllongament de la línia d’FGC, per acabar amb els problemes de mobilitat al Vallès.

De moment, el Govern de la Generalitat rebutja la ronda Nord i aposta per perllongar la ronda Oest sabadellenca fins a Castellar.

Castellar prioritza la ronda Nord abans que els FGC

Comentaris
To Top